Jutros u 10,37 sati Javna vatarogasna postrojba grada Osijeka zaprimila je dojavu od policije da iz pothodnika iz središta grada izlazi gusti dim.


'Vatra je buknula u jednoj od trgovina u pothodniku ispod središnjeg Trga Ante Staračevića u Osijeku', potvrdila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske. Iz javne vatrogasne postrojbe rečeno nam je da su na mjesto požara poslana tri vatrogasna vozila kojim su u pomoć stigla i tri vozila DVD-a. Vatra je ugašena, a vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja. 'Po prvim saznanjima, do požara je došlo na stroju u obućarskoj radnji, ali je ostao u okvirima toga poslovnoga prostora i brzo je stavljen pod nadzor.

Vezani članci Dim u avionu British Airwaysa (Foto: Twitter) - 3 Motori gore, kabina se napunila dimom: Avion British Airwaysa prisilno sletio u Valenciju Pušenje (Foto: Twitter) - 4 Zabrinuli se za zdravlje kada su vidjeli jezive slike prostorija u kojima su pušili

Veliki je problem bio dim, ispunio je prostor pothodnika, koji se prostire ispod cijelog središnjeg Trga, i krenuo je prema gornjim katovima obližnje robne kuće', rekao je Boris Banjan, zapovjednik osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe. Ljudi su na vrijeme napustili pothodnik, a tijekom gašenja sve prostorije su pregledane i u njima nije bilo nikoga, izvijestio je Banjan.