Prometna policija mjeri brzinu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 4
Prometna policija mjeri brzinu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 4 Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na Krku je po hitnom je postupku kažnjen recidivist u prometnim prekršajima. Pijan je vozio bez vozačke i odbio alkotest, a kažnjen je rekordnom kaznom u iznosu od 30.000 kuna.


U utorak je policija u Krku zaustavila osobno vozilo marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da je vozio za vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije koja traje do siječnja 2020. godine.

Vezani članci Akcija spašavanja, ilustracija (Foto: HGSS) - 2 Na Krku pronađeno tijelo muškarca: Poljak je otišao biciklom i otada mu se izgubio svaki trag Pronađene krivotvorene tenisice (Foto: PU primosko-goranska) - 2 Goranka preko društvene mreže prodala tisuće lažnih Adidas, Nike i Converse tenisica i zaradila milijune

Iako vidno alkoholiziran, odbio je alkotest. 56-godišnjak je isključen iz prometa. Utvrđeno je da se radi o recidivisti koji je već kažnjavan zbog prometnih prekršaja.

Tijekom srijede doveden je na Općinski sud Crikvenica, u Stalnu službu u Krku. U žurnom postupku presudom mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 30.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.