Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo godinu i pol nakon raspisivanja međunarodne tjeralice u BiH je uhvaćen Borislav Janjić, hrvatski državljanin protiv kojega se na vukovarskom Županijskom sudu vodi kazneni postupak zlog zlouporabe droga.


Tužiteljstvo BiH priopćilo je danas da je granična policija 30-godišnjeg Vukovarca uhitila na temelju hrvatske tjeralice jutros oko 3 sata u Bijeljini na sjeveru BiH te da je odmah pokrenut posupak njegova izručenja. Janjić je nakon uhićenja predan Tužiteljstvu BiH, a nakon što je utvrđeno da nije državljanin te zemlje predloženo je određivanje pritvora i pokretanje postupka izručenja.

Vezani članci Kolona kamiona (Foto: Arhiva/Ivica Galovic/PIXSELL) Vozačima kamiona iz BiH laknulo: Postignut dogovor s Hrvatskom, kamioni mogu nesmetano prelaziti granicu Zoran Mamić Bez odluke o izručenju: Zoran Mamić u BiH ostaje na slobodi, sud mu privremeno oduzeo dokumente

Janjić je bio u bijegu od sredine listopada 2007. kada je vukovarski Županijski sud za njime raspisao tjeralicu. Protiv njega se na tom sudu vodi postupak zbog zlouporabe opojnih droga, odnosno posjedovanja 36 grama heroina koje je sakrio kod Miroslava Obradovića. U izdvojenom postupku Obradović je priznao kazneno djelo te je pravomoćno osuđen na 2,5 godina zatvora.