Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenut postupak izručenja

Policija BiH uhitila hrvatskog bjegunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo godinu i pol nakon raspisivanja međunarodne tjeralice u BiH je uhvaćen Borislav Janjić, hrvatski državljanin protiv kojega se na vukovarskom Županijskom sudu vodi kazneni postupak zlog zlouporabe droga.

Tužiteljstvo BiH priopćilo je danas da je granična policija 30-godišnjeg Vukovarca uhitila na temelju hrvatske tjeralice jutros oko 3 sata u Bijeljini na sjeveru BiH te da je odmah pokrenut posupak njegova izručenja. Janjić je nakon uhićenja predan Tužiteljstvu BiH, a nakon što je utvrđeno da nije državljanin te zemlje predloženo je određivanje pritvora i pokretanje postupka izručenja.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Janjić je bio u bijegu od sredine listopada 2007. kada je vukovarski Županijski sud za njime raspisao tjeralicu. Protiv njega se na tom sudu vodi postupak zbog zlouporabe opojnih droga, odnosno posjedovanja 36 grama heroina koje je sakrio kod Miroslava Obradovića. U izdvojenom postupku Obradović je priznao kazneno djelo te je pravomoćno osuđen na 2,5 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene