Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajac suspendiran zbog nedolična pisanja na blogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenski policajac Damir Horvatović suspendiran je zato što je za vrijeme radnog vremena pisao na svom blogu "šibenska konoba" te "vrijeđao šibenske gradske i županijske čelnike te druge javne osobe, među kojima i načelnika Policijske uprave šibensko-kninske, rekao je na konferenciji za novinare načelnik te PU Branko Peran, odbacujući pritom optužbe kako je šibenska policija instrument u rukama HDZ-a.

Peran je tendencioznim nazvao napise u nekim medijima da je u navedenom slučaju riječ o političkom progonu jer je suspendirani Horvatović član SDP-a.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

"Disciplinski postupak protiv kolege Horvatovića je u tijeku i ne bih ga mogao komentirati", rekao je Peran.

Podsjetio je kako je policija zaprimila dvije prijave protiv
Horvatovića u kojima se, među ostalim, navodi da je on, pišući na blogu o šibenskim temama, zloporabio svoj položaj i odavao službene tajne.

Jedna je prijava bila anonimna, a drugu je potpisao šibenski novinar, rekao je Peran, ne otkrivajući o komu je riječ.

Iako je Horvatović negirao optužbe i vezu s blogom "šibenska konoba", šibenska je policija od MUP-a dobila potvrdu da je vlasnik bloga upravo on, rekao je Peran. Nakon toga je Horvatović suspendiran s radog mjesta te je protiv njega podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnoga reda i mira, kazao je Peran.

"Takvo je ponašanje neprilično i nedolično za jednog policajca", istaknuo je Peran, dodajući kako je tijekom prošle godine u PU šibensko-kninskoj zbog nedolična ponašanja policajaca bilo 17 disciplinskih postupaka i 4 suspenzije, a u ovoj godini 4 disciplinska postupka i 2 suspenzije.

Peran je rekao kako je u svim tim slučajevima šibenska policija samo radila svoj posao te da oni nemaju političku pozadinu.

Odbacio je i sumnje da su politički dirigirane bile nedavno dovršene kriminalističke istrage vezane uz gospodarski kriminal na šibenskom području, poput slučaja bivšeg šibensko-kninskog župana Gordana Barake koji je bio i jedan od kandidata za državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a za kojega je utvrđeno da je u svojoj tvrtki, koja se bavila obrazovanjem pomoraca, utajio porez u iznosu od oko 613.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene