Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražena istraga i pritvor

Bivši policajac osumnjičen za karlovački 'slučaj Zec'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo obitelji Roknić u karlovačkom naselju Sajavac u listopadu 1991. zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo osumnjičilo je 48-godišnjeg bivšeg karlovačkog policajca protiv kojega je zatražena istraga i pritvor.

Državno odvjetništvo RH objavilo je danas na svojoj internetskoj stranici da bivšeg policajca, kojemu ne otkriva identitet, tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Sumnja se da je 5. listopada 1991. s nepoznatim pripadnicima Zbora narodne garde ušao u obiteljsku kuću u naselju Sajavac i s više hitaca iz vatrenog oružja ubio Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćer Danijelu i sestru Dragicu Ninković. Osumnjičeni je u vrijeme zločina kao djelatnik Karlovačke policijske uprave branio grad na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Protiv osumnjičenog zatražen je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti djela, no na zagrebačkom Županijskom sudu danas se nije moglo doznati je li taj zahtjev usvojen i je li pokrenuta istraga. Posmrtni ostaci članova obitelji nedavno su ekshumirani s groblja u Popović Brdu nedaleko od Karlovca. Po pisanju hrvatskog tiska, slučaj obitelji Roknić aktualizirana je nakon što je dvoje preživjelih članova obitelji Roknić, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, dali iskaz beogradskom Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine. Slučaj je potom preuzeo DORH. Dvoje preživjelih je istražiteljima navodno izjavilo da su u kuću upala četvorica vojnika od kojih su dvojicu prepoznali kao susjede.

Slučaj ubojstva obitelji Roknić mediji su nazvali 'karlovački slučaj Zec'. Dva mjeseca prije ubojstva u Sajavcu pripadnici MUP-a ubili su u Zagrebu troje članova obitelji Zec, među kojima i 12-godišnju djevojčicu Aleksandru, a za taj zločin nikada nitko nije odgovarao. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene