Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZBIJEN AUDI

Incident kod Vinkovaca: Policajac i vojnici potukli se u kafiću, otišli prije alkotestiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva vojnika i policajac prijavljeni su zbog remećenja javnog reda i mira, dok je drugi policajac prijavljen jer nije pomogao kolegama. Sve se odvijalo u Komletincima, u selu blizu Vinkovaca.

Oko ponoći 13. svibnja dogodio se incident u kojem su sudjelovala dvojica graničnih policajaca te dvojica vojnika. Incident se dogodio u kafiću u Komletincima, selu blizu Vinkovaca, koji je radio duže od dozvoljenog radnog vremena.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Došlo je do tučnjave koju nisu prijavili ni PU vukovarsko-srijemska, ni MUP, ni MORH, iako su u događaju sudjelovala dvojica policajaca izvan službe, jedan od njih koji je narušavao javni red i mir i drugi koji nije ništa poduzeo da to spriječi, te dvojica vojnika, piše Večernji list.

Policija je na intervenciju stigla zbog dojave o glasnoj glazbi. U prostorijama kafića policijska ophodnja zatekla je 61-godišnjeg ugostiteljskog djelatnika u vidno alkoholiziranom stanju. Zbog pružanja pasivnog otpora upotrijebili su silu te su ga priveli. Imao je 2,1 promil alkohola u krvi i dobio je prekršajnu prijavu, navodi list.

Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, rekao je kako je 61-godišnjak vrijeđao policajce prilikom njihova postupanja.

U narušavanju javnog reda i mira razbijen je i skupocjeni Audi A5 u vlasništvu mještanina. No vlasnik nije stavio prijedlog za kazneni progon, pa nitko nije dobio kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari.

Kako piše Večernji, policajci su se dogovorili s vlasnikom auta da će mu platiti štetu kako bi se izbjegao scenarij kaznene prijave i udaljenja iz službe.

Prema policijskom izvješću, javni i red i mir narušavali su 24-godišnjak i 29-godišnjak, vojne osobe, i 31-godišnjak, policijski službenik PU vukovarsko-srijemske.

Protiv njih je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Disciplinski postupak bit će proveden i protiv 32-godišnjaka, policijskog djelatnika, koji je prisustvovao incidentu, ali nije poduzeo ništa da to spriječi, piše Večernji list. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene