Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća Zagreb-Lipovac

VIDEO: Krivim smjerom po autocesti u smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U izravnom sudaru na autocesti Zagreb-Lipovac poginuo je vozač.

Noćas je na autocesti Zagreb-Lipovac zbog vožnje u krivom smjeru došlo do teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su lakše ozlijeđene. 'Dvadeset minuta nakon ponoći na 109. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba došlo je do izravnog sudara dva osobna automobila', potvrdila je za Dnevnik.hr Iva Hranitelj, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke. Do nesreće je došlo kada je 64-godišnji muškarac iz Siska vozeći autocestom u krivom smjeru na 109. kilometru se frontalno sudario s osobnim automobilom kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Belgije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Škotskoj VIDEO: Direktan sudar šlepera i automobila Slika nije dostupna Jedan mrtav, drugi teško ozlijeđen VIDEO: Vozio u krivom smjeru i sudario se s cisternom punim goriva

'Nakon sudara, vozilo muškarca iz Siska prevrnulo se na krov dok je vozilo belgijskog državljanina sletjelo u odvodni kanal. 64-godišnjak je smrtno stradao, a Belgijac i njegova dva suputnika stara 19 i 25 godina prevezena su u Opću bolnicu Sisak', rekla je glasnogovornica Hranitelj. Dodala je kako je utvrđeno da su trojica lakše ozlijeđena no ipak su zadržana na bolničkom liječenju.

Policajci su razgovarali s djelatnicima naplatnih kućica autoceste u Popovači, gdje je Siščanin pitao za smjer Beograda. 'Oni su mu rekli da treba voziti lijevo na nadvožnjaku, a vozač je odmah skrenuo lijevo i ušao u krivi smjer', rekla je Iva Hranitelj i dodala kako je policija odmah reagirala te su dva vozila krenula prema Siščaninu. 'Dva policijska vozila, s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima prošla su kraj vozača koji je vozio u krivom smjeru kako bih ga upozorila. No, vozač nije shvatio', dodala je Hranitelj.

Policija nam je ustupila i snimku na čijem se početku jasno vidi automobil koji krivom trakom autoceste vozi u istom smjeru paralelno s automobilima koji se nalaze u ispravnoj traci.

Očevid na mjestu događaja vodila je dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika. Policija će o toj teškoj prometnoj nesreći proslijediti izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene