Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica za otmicu zaštitara i pljačku 2,7 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Josipa Noršića i Kristijana Gregurića zbog otmice zaštitara Sokol Marića Gorana Safića i pljačke 2,7 milijuna kuna iz blindiranog zaštitarskog vozila u siječnju ove godine.

Koordinatora dostave novca u Sokol Mariću 25-godišnjeg Josipa Noršića Županijsko državno odvjetništvo tereti da je ujutro 23. siječnja ove godine uz prijetnju pištoljem na Meštrovićevom trgu u Zapruđu razoružao i oteo Safića i blindirano vozilo s novcem.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Na Sajmišnoj cesti, nedaleko od mjesta otmice, Noršić i drugooptuženi 27-godišnji Kristijan Gregurić su potom iz zaštitarskog vozila prebacili oko 2,7 milijuna kuna u dostavno vozilo s kojim su krenuli u pljačku. Nakon toga su otetog vozača i novac odvezli do obiteljske kuće u Odri u vlasništvu Noršićeve punice. Novac su sakrili u kuhinjski element u sjenici dvorišta, a otetog su svezali u podrumu.

Tužiteljstvo tvrdi da je drugooptuženi oko 21,30 sati Safića, kojemu su na glavu stavili vreću za smeće, odvezao do Slavonske avenije i kod Ivanje Reke izbacio iz vozila. Putem mu je, tvrdi se u optužnici, stalno prijetio.

Za obojicu optuženika zatraženo je produljenje pritvora do okončanja kaznenog postupka, objavljeno je na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene