Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj iz nove gradiške

Podignuta optužnica protiv roditelja dvoipolgodišnje djevojčice čija nas je smrt šokirala: Terete majku da ju je gurnula

Tuga za preminulom djevojčicom - 6
Tuga za preminulom djevojčicom - 6 Foto: DNEVNIK.hr
Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv dvoje okrivljenika zbog počinjenih kaznenih djela počinjenih na štetu djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv prvookrivljene 24-godišnje hrvatske državljanke i protiv drugookrivljenog 27-godišnjeg hrvatskog državljanina

Pročitajte i ovo Lina Dollar - 1 istraga u tijeku Roditelji u subotu ujutro s djetetom došli na pedijatriju, nakon obrade je otpušteno, tijekom noći je preminulo: "U tijeku su izvidi i dokazne radnje" Marin Piletić Tuga u Slavonskom Brodu Ministar nakon smrti djeteta: "Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji. Inspekcija je poslana u Hrvatski zavod za socijalni rad"

Na teret im se stavlja da su od 1. studenog 2020. do 31. ožujka 2021. u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški kao roditelji emocionalno zanemarili dijete (2018.) te tjelesno i psihički zlostavljali djecu (2016. i 2018.), kao i da je prvookrivljenica 31. ožujka 2021. unutar obiteljske kuće u Novoj Gradiški odgurnula dijete (2018.) uslijed čega je dijete zadobilo ozljede i preminulo 4. travnja 2021.

Državno odvjetništvo predložilo je u podignutoj optužnici produljenje istražnog zatvora protiv drugookrivljenika, dok je prvookrivljenica (1997.) puštena na slobodu budući da su prestali postojati zakonski razlozi iz članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08 zbog kojih joj je bio određen istražni zatvor.

Nakon izlaska na slobodu prvookrivljena majka je reporteru Domagoju Mikiću za Dnevnik Nove TV odlučila ispričati svoju stranu mučne obiteljske tragedije. Među ostalim je kazala i kako je priznanje da je ubila vlastito dijete policija od nje iznudila. 

"Pod pritiskom sam morala priznati. Oni su mi rekli da ću ja dobiti 20, 30 godina zatvora i da će mi donijeti djecu u posjet, a ja kad sam čula da će mi donijeti djecu u posjet, ja sam bilo što izmislila", kazala je majka dvoipolgodišnje djevojčice. 2

MUP i ŽDO o iznudi priznanja

Na upit reportera Ivana Čorkala o tvrdnjama majke da je njezino priznanje iznuđeno iz MUP-a su poručili kako "policijski službenici u odnosu na osumnjičene osobe, tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja, postupaju profesionalno i nepristrano, primjenjujući zakonom propisane ovlasti s ciljem utvrđivanja relevantnih činjenica". 

"U slučaju utvrđivanja osnovanosti sumnje da je određena osoba počinitelj kaznenog djela nadležnom državnom odvetništvu podnosi se kaznena prijava", dodaju u MUP-u.

Na navode majke o iznudi priznanja iz ŽDO Slavonski Brod poručili su kako se "neće putem medija očitovati o načinu na koji se svaki pojedini okrivljenik odlučiti braniti, nego pred sudom i tijekom sudskog postupka u kojem će se utvrđivati sve relevantne činjenice".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene