Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno osuđen: Paravinja glasno negodovao, Antonijina sestra u suzama.

VIDEO KRIV JE! Paravinja osuđen na 40 godina: Bahato napustio sudnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja proglašen je krivim za otmicu i ubojstvo Antonije Bilić.

 

Pročitajte i ovo Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 4 Nepravomoćna presuda Oslobođeni za ubojstvo Sablje: Ukida im se istražni zatvor Ivan Rimac Ne smije iz zemlje Ivanu Rimcu oduzete putovnice, a njegova obrana tvrdi: "To je u zastari"

Dok je sutkinja čitala presudu, Paravinja je glasno negodovao. U sudnicu je na izricanje presude ušao s gumom za žvakanje u ustima. Sutkinji je stalno upadao u riječ i bio bahat, a u trenutku izricanja presude nije pokazivao emocije niti je pogledao sestru Antonije Bilić, koja je nakon izricanja presude zaplakala.

'Jasenovac je bio pošteniji!. Presudu je potpisao Karamarko!', rekao je nakon izricanja presude Paravinja.

Nakon izricanja presude, sutkinja Nives Nikolac isključila je javnost iz sudnice, tako da novinari nisu čuli obrazloženje presude. Paravinja je napustio sudnicu, jer nije htio služati obrazloženje presude, na što po zakonu ima pravo.

Paravinja je osuđen jedinstvenom kaznom na 40 godina zatvora. Za ubojstvo Antonije Bilić, Paravinja je nepravomoćno osuđen na 35 godina zatvora, a za pokušaj silovanja na 6 godina. Sud je Paravinju nepravomoćno osudio na pet godina zatvora i za još jedan pokušaj silovanja djevojke kod Omiša. Kako prema zakonu ne može dobiti više maksimalnih 40 godina zatvora, Paravinji je izrečena upravo maksimalna jedinstvena kazna.

'Obitelj Bilić je potpuno shrvana. Oni ovu presudu prihvaćaju kao istinu', poručio je odvjetnik obitelji Bilić. Odvjetnica Dragana Paravinje Ankica Giljanović je pak naglasila kako će se žaliti na presudu jer smatra kako nije bilo dokaza za ubojstvo.

Tijekom sudskog postupka, koji je počeo 22. ožujka ove godine, saslušano je oko 40 svjedoka, pregledan je video materijal kojim je optužba dokazivala Paravinjino kretanje na dan nestanka Antonije Bilić, sudski vještaci svjedočili su o biološkim tragovima nađenim u Paravinjinom kamionu - kosi, krvi i slini - koji pripadaju nestaloj djevojci.

Podsjetimo, jučer se Paravinja na vlastiti zahtjev osobno obratio sudu. Svoju je obranu iznosio pola sata. Ponovio je da je nevin, da nije imao ništa s nestankom Antonije Bilić i da je do ove optužnice doveo splet nesretnih okolnosti.

>> Paravinja u završnoj riječi: Nisam kriv!

Antonia Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, a posljednji je put viđena na mostu preko rijeke Čikole prije no što je ušla u kamion koji je vozio Paravinja.

Nakon njezinog nestanka policija je pokrenula nezapamćenu potragu, policijski službenici zajedno s pripadnicima Gorske službe spašavanja pročešljali su svaki centimetar terena oko prometnica kojima se Paravinja kretao na dan nestanka maloljetnice i nekoliko dana nakon toga, no nije pronađen niti jedan dokaz koji bi istražitelje doveo do nestale djevojke.

Sam Paravinja nakon uhićenja u Bosni i Hercegovini priznao je ubojstvo Antonije Bilić, no nakon što je doveden pred hrvatsko pravosuđe sve je zanijekao i do kraja sudskog postupka tvrdio je kako nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

17-godišnja Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom. Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu. Ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene