Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje Dorčecu za ubojstva u Fini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Dorčec, optužen za dvostruko ubojstvo iz koristoljublja u poslovnici Fine, izjavio je danas, na početku suđenja na Županijskom sudu u Koprivnici, da se osjeća krivim i da se "duboko kaje".

"Nisam nikoga želio ubiti, a pogotovo ne iz koristoljublja", izjasnio se tridesetrogodišnji Dorčecc iz Kalinovca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKRŠAJ VIŠE OSOBA U sukobu na benzinskoj postaji teško ozlijeđen bivši pripadnik ATJ Lučko, uhićene tri osobe Slika nije dostupna vlasnica platila kaznu Pas u Đurđevcu istrčao na ulicu i ugrizao 59-godišnjaka, lakše je ozlijeđen

Ubojstvo u đurđevačkoj Fini dogodilo se 14. listopada ove godine, a pri pljački ubio je zaštitara "Sokol Marića" Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa, koji se, uz još nekoliko građana i djelatnika, zatekao u poslovnici. Dorčec je nakon ubojstva pobjegao s plijenom od 321.700 kuna.

Uoči saslušanja svjedoka prikazana je snimka sigurnosnih kamera na kojoj se mogao vidjeti tijek tragičnog događaja.

Pred sudskim vijećem iskaze dane u istražnom postupku još jednom je ponovilo sedam djelatnika Fine, od kojih je šest bilo u poslovnici za vrijeme događaja, Dorčecov prijatelj s posla i jamac za dva kredita Josip Matočec, te brat Dorčecove supruge Željko Zvonar.

Svi zaposlenici Fine kazali su da još uvijek osjećaju psihičke
posljedice tragičnog događaja.

Dorčecov prijatelj i kolega Josip Matočec rekao je da bi za njega, prije ovoga događaja, dao ruku u vatru, a optuženikov šogor Željko Zvonar kako uopće nisu znali za Draženovu zaduženost i opsesiju klađenjem.

"Dražen je od mene posudio 15 tisuća kuna u kolovozu rekavši da njegovim roditeljima treba novac, no poslije sam doznao da to nije istina. Taj isti novac vratio mi je u subotu navečer, isti dan kada se dogodilo ono u Fini", spomenuo je Zvonar.

Svjedočila je i patologinja dr. Elizabeta Bojanić koja je obavila
obdukciju tijela ubijenih. Kazala je da su oba hica iz pištolja u
Ivana Matiševa bila smrtonosna. Prvi hitac u zaštitara Benšića, koji je prošao kroz rame i završio u trbušnoj šupljini, nije bio smrtonosan i mogao je biti spašen liječničkom intervencijom, no drugi hitac u zatiljak prošao je kroz mozak i bio je fatalan. Benšić je preminuo na putu u bolnicu.

Predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda Dragutin Srećec odobrio je zahtjeve obrane i županijskog državnog odvjetništva za saslušanjem novih svjedoka i neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog.

Sljedeća rasprava i dokazni postupak održat će se 27. prosinca. Dorčecu se sudi i za nezakonito posjedovanje oružja i streljiva pronađenih u njegovoj vikendici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene