Jedna je osoba poginula, a četvero ih je ozlijeđeno, među kojima i dvoje malodobne djece, u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak ujutro oko 1:30 sati dogodila na dionici Istarskog ipsilona, na vijaduktu Rogovići, izvijestila je istarska policija.


Prema podacima policije, nesreća se dogodila kada je 55-godišnjak iz Zagreba, upravljajući osobnim automobilom "Škoda Superb", zagrebačkih registracija, u smjeru Kanfanara, iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotni kolnički trak i frontalno se sudario s vozilom "Fiat Stilo" srbijanskih nacionalnih oznaka u smjeru tunela Učka, a za čijim se upravljačem nalazio 32-godišnji državljanin Srbije.

U silovitom udaru vozač Stila ispao je iz automobila i preminuo na mjestu događaja. A za izvlačenje suvozačice i dvoje male djece na zadnjem sjedištu vatrogasci su morali u potpunosti odrezali krov vozila. Vozač Škode je u vozilu bio sam, a zašto je prešao na suprotni kolnički trak, nije poznato, piše Glas Istre koji nam je ustupio fotografije nesreće.

Zbog očevida ove nesreće vijadukt Rogovići bio je zatvoren za sav promet od 1,30 do 6,10 sati, a promet je s 'ipsilona' preusmjeren na naplatne kućice s obje strane vijadukta.

Bila je to deseta prometna nesreća u Istri ove godine, s isto toliko poginulih osoba, dok je prošle godine u istom razdoblju zabilježeno osam prometnih nesreća s jedanaest poginulih osoba. (Hina)