Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berz papira o ispravnosti

'Pala' mesna mafija: Prodavali meso sumnjive kvalitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je zajedno s USKOK-om privela 19 osoba, osumnjičenih zbog davanja i primanja mita, zloporabe ovlasti i položaja i krijumčarenja i preprodaje mesa koje nije imalo nikakve papire o zdravstvenoj ispravnosti.

Nakon završetka kriminalističke istrage sumnja se da su osumnjičeni, u dobi od 22 do 62 godine, djelovali na području RH BiH, Slovenije i Austrije. Uz kaznene prijave privedena su četiri osumnjičenika dok su trojica osumnjičenika još uvijek nedostupna.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Na području Splitsko-dalmatinske županije i grada Zagreba pretraženo je 19 osoba, domova i vozila koja su koristili osumnjičeni. Pronađena je i veća količina novca, oružja, svježe i smrznuto mesa, mobiteli i SIM kartice.

Osnovano se sumnja da su tijekom 2012. godine kao organizirana grupa na području RH i BiH krijumčarili meso bez ikakvih papira o zdravstvenoj ispravnosti i kontroli. Uz grupu koja se bavila krijumčarenjem mesa, prijavljene su i dvije službene osobe.

Sumnja se da je kriminalna grupa, osim krijumčarenja mesa, umiješana u teške krađe i razbojništva, kojima su prisvojili iznos od 500.000,00 kuna.

Ukupno počinjena materijalna šteta kaznenim djelima procjenjuje se na oko milijun i pol kuna, dok je od jednog od osumnjičenika oduzeto meso u vrijednosti većoj od 87.000 kuna, a on se sumnjiči da je u RH prokrijumčario meso vrijedno oko 150.000 kuna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene