Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sava Marinković, kojega policija sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu Davora Zečevića Zeca počinjeno prošle godine u Zagrebu, zanijekao je svaku vezu s tim zločinom.


Ovaj bosanskohercegovački državljanin je najavio kako će se dragovoljno predati hrvatskoj policiji i dati iskaz o svemu što zna o tom slučaju.

U izjavi koju je u nedjelju prenio list Dnevni avaz Marinković je najavio kako će za nekoliko dana otići u Zagreb i "samonicijativno dati izjavu (o Zečevićevu ubojstvu) kako bi odokazao nevinost".

Marinković, koji živi na Palama, je ustvrdio kako u Zagrebu nije bio već godinama.

Potvrdio je kako ga je policija u Istočnom Sarajevu već saslušavala u vezi s ubojstvom Zečevića pri čemu je također zanijekao umiješanost u taj slučaj.

Marinković je u policiji saslušavan i zbog sumnje da je sudjelovao u miniranju groba pokojnog predsjedatelja Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

"Lažno sam osumnjičen i saslušavan u sarajevskoj policiji nakon takvih optužbi", kazao je Marinković.

Marinković je rekao kako je žrtvom policijske urote koja ga pokušava povezati i s nizom nerazjašnjenih ubojstava počinjenih na području Istočnog Sarajeva gdje se vodi otvoreni rat između dviju suprotstavljenih kriminalnih skupina.