Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno

Osuđena skupina koja je krivotvorila vozačke dozvole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena skupina optužena da je za naknade od tri do osam tisuća kuna većem broju svojih 'klijenata' omogućila stjecanje vozačke dozvole krivotvoreći vozačke ispite i testove iz prve pomoći.

Prvooptuženi Tomislav Trivunović, kojega je USKOK optužio kao organizatora zločinačke skupine, nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, Nada Ratković na dvije i pol godine, a Borislav Trivunović na godinu i tri mjeseca zatvora. Uz njih uvjetne su kazne izrečene Đenani Čaušević i Borisu Galoviću.

Pročitajte i ovo Zoran Pripuz - 4 DETALJI AFERE KAMPA NA MURTERU Uskok objavio za što terete Pripuza: Djelatnica lažirala očevid? Slika nije dostupna Dubiozan potez koprivničko-križevačke policije Oboljelim braniteljima oduzet će se vozačke dozvole?

Inače, USKOK-ovom optužnicom za udruživanje u kriminalnu grupu, zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava te pomaganje u tim nedjelima bilo je obuhvaćeno još šest osoba. No, oni su priznali sve što im se stavljalo na teret i nagodili se s tužiteljstvom pa su im presude izrečene na početku postupka. Osim zatvora prvooptuženi Trivunović osuđen je i na povrat 96 tisuća kuna koliko je, po mišljenju suda, zaradio organizirajući skupinu koja je za druge kandidate polagala vozačke ispite.

Obrazlažući presudu sutkinja Jasna Smiljanić ustvrdila je da su nedjela ove skupine za svaku osudu, jer su osobama koje bi im dale novac omogućavali da sjednu za volan bez položenog vozačkog ispita. Na taj su način, dodala je, vozači bez položenog vozačkog ispita ugrožavali svoje živote, ali i živote drugih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene