Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubiozan potez koprivničko-križevačke policije

Oboljelim braniteljima oduzet će se vozačke dozvole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ne dođete na izvanredni liječnički pregled, oduzet ćemo vam vozačku dozvolu, poručila je 17-orici oboljelih od PTSP-a koprivničko-križevačka policija. Pozivi su digli braniteljske udruge na noge. Neshvatljiv ultimatum ponovno nas stigmatizira, poručuje predsjednik udruga branitelja oboljelih od PTSP-a.

Prije dvije godine donesen je vrlo jasan zakon o sigurnosti prometa na cestama. PTSP se ne povezuje sa sposobnošću upravljanja vozilima B kategorije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao kreditna kartica Od 19. siječnja jedinstvene europske vozačke dozvole Slika nije dostupna Utočište za PTSP-ovce? Kosor otvorila katoličku psihijatrijsku bolnicu 'Sveti Rafael'

Ministrica branitelja Jadranka Kosor danas se sastala s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom. Još uvijek nitko od njih ne može odgovoriti što se točno dogodilo u Koprivničko-križevačkoj policiji ni, još važnije - zašto?

'Ministar unutarnjih poslova će vidjeti o čemu se radi i je li netko pogriješio? Ja apsolutno ništa ne želim prejudicirati ništa', kaže Jadranka Kosor.

Iz MUP-ov središnjice zasad su pustili policiju u Koprivnici da se sami vade iz zbrke u koju su se uvalili. Prije nekoliko sati načelnik uprave izdao je priopćenje u kojem se obrazlaže kako su samo djelovali na temelju dostavljene im liječničke dokumentacije .

Temeljem obavijesti liječnika, nadležna Policijska Uprava koja vodi službene evidencije vozača dužna je uputiti na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled vozača za kojeg se opravdano sumnja da zbog zdravstvenih razloga više nije sposoban upravljati vozilom

Iz nadležnih institucija poručuju da nema nikakvog razloga za strah da će svi branitelji s PTSP-om ostati bez vozačke dozvole. Ipak pozvani iz Podravine, kako stvari stoje, moraju se pojaviti na pregledu žele li nastaviti voziti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene