Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbacali vijence i lampione

Oskvrnut spomenik redarstvenicima u Borovu: Sprejem na ćirilici ispisali 'Srbija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova 'C' i 'Srbija' .

Nepoznati počinitelj ispisao je sinoć između 20 i 23:15 sati sprejem grafite na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika, koji su ubijeni 2. svibnja 1991. u današnjem Borovu, a prijeratnom Borovu Selu, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU).

Pročitajte i ovo Obljetnica u Borovu Obiteljima i dalje teško "Za što da oprostim? Oni su me tukli, skakali, bacali bombe": Obljetnica masakra u Borovu Slika nije dostupna 31. OBLJETNICA VELIKA FOTOGALERIJA Odana počast stradalima u Borovu naselju: "91. ovdje nije bilo ustaša, ali je bilo četnika"

>> Borovo: Zapalio državnu zastavu i bacio je u grmlje!

Prema riječima glasnogovornika PU Luke Barunčića, na spomeniku su sprejem ispisana četiri ćirilična slova 'C' i 'Srbija', a počinitelj je razbacao i vijence i lampione koja su kod spomen obilježja 2. svibnja položila državna i druga izaslanstva u prigodi obilježavanja 21. obljetnice ubojstva redarstvenika.

Grafite neprimjerna sadržaja, počinitelj je ispisao i na izlogu obližnje trgovine, potvrdio je Barunčić. U Borovu su 2. svibnja 1991. godine iz zasjede ubijena dvanaestorica hrvatskih redarstvenika nakon što su došli izbaviti dvojicu svojih kolega, koje su tijekom redovite ophodnje u noći s 1. na 2. svibnja zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene