Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Netko je protekloga vikenda pokušao zapaliti državnu zastavu Republike Hrvatske, izvješenu na zgradi poštanskog ureda u Borovu kod Vukovara, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.


Policija navodi kako je zastava nakon pokušaja paljenja otvorenim plamenom povučena prema tlu, pri čemu je puklo drveno koplje da bi potom počinitelj djelomično nagorjelu zastavu bacio u grmlje.

O pokušaju paljenja državne zastave RH, policiju je izvjestila službenica borovskog poštanskog ureda, koja je zapaljenu i odbačenu zastavu uočila jučer ujutro po dolasku na posao.

Protiv nepoznatog počinitelja, dostavljena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a u tijeku je policijska istraga.

Prije desetak dana, u Borovu je nepoznati počinitelj voskom zalio spomen obilježje dvanaestorice hrvatskih redarstvenika. Policija još uvijek traga i za počiniteljem tog nedjela. (Hina)
 

Vezani članci Na Guvernerovoj palači osvanula talijanska zastava (Foto: Dnevnik.hr/Cristiano Puglisi) Spriječen ulazak petorice Talijana u Hrvatsku: U prtljazi pronašli neprimjerene predmete povezane s današnjim incidentom u Rijeci Slika nije dostupna Zagreb: Htjeli zapaliti srpsku zastavu