Policija je uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s pljačkom zaštitara koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u Ulici grada Gospića u Zagrebu. Isto je vozilo opljačkano i u ožujku na zagrebačkim Sveticama.

Galerija


Razbojništvo nad zaštitarima dogodilo se u 7:45 u Ulici grada Gospića na zagrebačkom Žitnjaku. Zaštitarima su zaprijetili vatrenim oružjem i odnijeli novac, no policija je ubrzo uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s tom pljačkom. 

Policija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Opljačkano zaštitarsko vozilo na Žitnjaku (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Vezani članci Muškarac pokušao ugušiti ženu / Ilustracija Strava u Istri: Pijani 40-godišnjak pokušao ugušiti 27-godišnju ženu Zlatni sat / Ilustracija Dolijali prevaranti s Interpolove tjeralice: Starce u Dalmaciji varali lažnim zlatnim satom, skidali jagodice na prstima da zametnu trag

Prema neslužbenim informacijama, trojac je bio naoružan pištoljima. Još uvijek nije poznat opljačkani iznos. 

Zanimljivo je da je isto dostavno vozilo zaštitarske službe opljačkano i u ožujku ove godine na zagrebačkim Sveticama

Tada je policija izvijestila da su prepad na zaštitare izvela dva maskirana i naoružana pljačkaša koja su nakon razbojništva uspjela pobjeći.

Božinović pohvalio policajce

Policajce koji su uhitili trojicu osumnjičenih pohvalio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Iskoristio bih priliku i pohvalio policijske službenike za jednu promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija pokazala još jednom da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima i održavati red i sigurnost u RH", rekao je Božinović.

Dodao je da je policija "žurnom, pravovremenom i koordiniranom akcijom uhitila trojicu napadača" koji su nešto ranije izveli oružanu pljačku.

"Koordinacija se sastojala u tome da su sve raspoložive snage temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikopetra locirale napadače i uhitile ih. Istraga se širi", izjavio je ministar Božinović. (S.Ve./Hina)