Zlostavljanje i obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Zlostavljanje i obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Thinkstock)

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjeg Ogulinca zbog pokušaja teškog ubojstva supruge.


Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu muškarca sumnjiči da je prošlog četvrtka pokušao ubiti svoju suprugu koju već više puta psihički i fizički zlostavljao.

ŽDO je na svojim službenim stranicama objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 59-godišnji okrivljenik 22. lipnja 2017. oko 12:30 sati ispred obiteljske kuće u Ogulinu suprugu uhvatio rukama za vrat i snažno stezao, a kad se ona odmakla od njega i pozvala u pomoć, jednu joj je ruku stavio preko usta, a drugom joj nastavio snažno stiskati vrat.

Oštećenici je nanio kontuzije glave, hematome na vratu i ozljedu stopala, a do smrtnog ishoda nije došlo jer joj je u pomoć priskočio građanin koji je čuo njene pozive u pomoć.

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja postupka i opasnosti da bi mogao završiti započeto djelo.