Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetništvo će se žaliti na odluku

Odbijen prijedlog za pritvaranje osumnjičenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskome Županijskom sudu je odbijen prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva za pritvaranje voditelja stružačkoga DVD-a 42-godišnjeg Branka Tišljara i šefa protupožarne zaštite HŽ-a 54-godišnjeg Drage Rogulja iz Splita, osumnjičenih za nesreću nagibnoga vlaka, doznaje se od glasnogovornika splitskoga Županijskog suda Nevena Cambija.

Odluku je donio istražni sudac Stanko Grbavac umjesto Davora Svaline, koji je dosad vodio taj predmet, a trenutačno je na godišnjem odmoru. Od zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva Rene Laure doznaje se da će se to odvjetništvo žaliti na tu odluku, a o žalbi će u što kraćem roku odlučivati Izvanraspravno vijeće splitskoga Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

Tišljar i Rogulj bili su uhićeni i nakon kriminalističke obrade privedeni su istražnome sucu zajedno s direktorom Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi 51-godišnjim Ivanom Medakom, direktorom Intradea 34-godišnjim Ivanom Tomaškovićem i njegovim tastom i savjetnikom 58-godišnjim Jozom Bazinom. Sudac je Medaku, Tomaškoviću i Bazini zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti djela odredio pritvor, a Tišljara i Rogulja pustio je na slobodu obrazlažući to time da njih dvojica nisu bili svjesni protupravnosti svojeg djelovanja.

Petorica su osumnjičena zbog teške željezničke nesreće koja se dogodila 24. srpnja u Rudinama, u blizini Kaštela, kad je nagibni vlak Zagreb-Split iskliznuo s tračnica. Tom je prilikom poginulo šest osoba, 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno, a učinjena je i golema šteta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene