Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Objavljeni detalji užasa u Dalmaciji: Nasilu ugurali djevojčicu u lift i seksualno je zlostavljali na vrhu zgrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provest će istragu protiv dvojice 19-godišnjaka zbog seksualnog zlostavljanja djevojčice i zbog toga što su je zatočili. Određen im je jednomjesečni istražni zatvor.

Sumnja se da su 19-godišnjaci 19. svibnja 2021. oko 18:50 u jednom parku u Splitu, prišli maloljetnici (rođenoj 2005.) i pozvali je da pođe s njima na krov obližnje zgrade, a kada je ona to odbila, naguravanjem i uz prijetnje ugurali su je u lift i odvezli do vrha zgrade.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Jedan od 19-godišnjaka onemogućio je djevojčici da napusti mjesto događaja. Obojica su joj prijetila i protivno njezinoj volji nad njom počinili bludne radnje. Drugi 19-godišnjak je protivno volji žrtve počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.

Nakon prvog ispitivanja 19-godišnjaka zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv obojice 19-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na žrtvu i na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio prijedlog i protiv 19-godišnjaka odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na žrtvu dijete i svjedoke. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene