Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODREĐEN MU ISTRAŽNI ZATVOR

Objavljeni detalji filmskog obračuna istarske policije s krijumčarom ljudima: Bježao im kroz šumu pa ga policajac u padu upucao

Privođenje krijumčara ljudima (Foto: Dnevnik.hr)
Privođenje krijumčara ljudima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Albanskom državljaninu, krijumčaru ljudima, kojeg je policija zaustavila sredinom rujna kod Buja, određen je istražni zatvor zbog mogućnosti bijega.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 18. rujna 2020. ispitalo 43-godišnjeg albanskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH te prisile prema službenoj osobi.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Kako su naveli iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 14. rujna 2020. sudjelovao u ilegalnom prijevozu migranata (državljani Eritreje i Tunisa) koji su prvo 13. rujna 2020. u večernjim satima, bez potrebnih putnih isprava nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH, a potom ih je smjestio u teretni prostor kombija koji nije namijenjen ni prilagođen prijevozu osoba (nema prozore niti ventilacijske otvore za dovod svježeg zraka, ni sjedala i sigurnosne pojaseve za putnike).

Migrante je bez zaustavljanja te bez vode i hrane, prevozio šest sati teritorijem Republike Hrvatske do Buja u Istri, gdje ih je u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom namjeravao iskrcati ne bi li pješice ilegalno prešli granicu.

Uočili su ga policajci i zaustavili ga, no u pokušaju bijega vratima kombija udario je jednog policajca, a drugog je odgurnuo pa je policajac ispalio u zrak dva hica iz službenog pištolja kako bi dozvao kolege.

Tijekom hvatanja osumnjičenika po neravnom terenu jedan je policajac pao te je tom prilikom nehotice pucao i pogodio bjegunca u lijevu lopaticu pa je odustao od bijega.

Županijski sud u Puli je 18. rujna 2020., na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, navode iz DORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene