Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija objavila je na svojim internetskim stranicama fotografiju srpskog državljanina Miloša Simovića (31) kojeg povezuje s pokušajem ubojstva Sretka Kalinića (36), pripadnika zemunskog klana i jednog od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a koji je jučer ranjen kod zagrebačkog jezera na Rakitju.


Zbog pokušaja ubojstva u Rakitju policija traži 31-godišnjeg srpskog državljanina Simovića te poziva građane da joj se jave ako imaju bilo kakvu korisnu informaciju o traženoj osobi. Miloš Simović osuđen je u Srbiji na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Đinđića i za njim je više godina na snazi tjeralica, rekao je ranije glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Borovec: Imali smo saznanja

Vezani članci Slika nije dostupna Na Plesu uhićen bliski suradnik Joce Amsterdama! Slika nije dostupna U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Glasnogovornik MUP-a ranije je potvrdio i identitet ranjenog muškarca Kalinića, ocjenivši da se gotovo sigurno događaj u Rakitju može svrstati u sukob srpskog krim miljea, pri čemu je spomenuo 'zemunski klan'. Jutros je Borovec rekao da je policija imala saznanja o boravku tih osoba u Hrvatskoj, no da nisu znali gdje su niti pod kojim identitetom se kriju. Sretko Kalinić je, po pisanju medija, pripadnik 'zemunskog klana' i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a u bijegu je od 2003. godine.

>> Rakitje: Ranjeni je Sretko Kalinić, optuženi za ubojstvo Đinđića

Uz fotografiju Miloša Simovića, osumnjičenog za ubojstvo, zagrebačka policija je objavila i fotografiju propucanog muškarca, Sretka Kalinića, koji je ranjen danas oko podneva na jezeru u Rakitju, najvjerojatnije iz vatrenog oružja. Teško ozlijeđeni muškarac prevezen je u Vinogradsku bolnicu. U bolnici se nije moglo doznati u kakvom je Kalinić zdravstvenom stanju, a mediji su objavili da nije u životnoj opasnosti. (Hina)