Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava na Rakitju

Policija traga za Simovićem, traži se pomoć građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija objavila je na svojim internetskim stranicama fotografiju srpskog državljanina Miloša Simovića (31) kojeg povezuje s pokušajem ubojstva Sretka Kalinića (36), pripadnika zemunskog klana i jednog od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a koji je jučer ranjen kod zagrebačkog jezera na Rakitju.

Zbog pokušaja ubojstva u Rakitju policija traži 31-godišnjeg srpskog državljanina Simovića te poziva građane da joj se jave ako imaju bilo kakvu korisnu informaciju o traženoj osobi. Miloš Simović osuđen je u Srbiji na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Đinđića i za njim je više godina na snazi tjeralica, rekao je ranije glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Navodno švercao drogu Na Plesu uhićen bliski suradnik Joce Amsterdama! Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Borovec: Imali smo saznanja

Glasnogovornik MUP-a ranije je potvrdio i identitet ranjenog muškarca Kalinića, ocjenivši da se gotovo sigurno događaj u Rakitju može svrstati u sukob srpskog krim miljea, pri čemu je spomenuo 'zemunski klan'. Jutros je Borovec rekao da je policija imala saznanja o boravku tih osoba u Hrvatskoj, no da nisu znali gdje su niti pod kojim identitetom se kriju. Sretko Kalinić je, po pisanju medija, pripadnik 'zemunskog klana' i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a u bijegu je od 2003. godine.

>> Rakitje: Ranjeni je Sretko Kalinić, optuženi za ubojstvo Đinđića

Uz fotografiju Miloša Simovića, osumnjičenog za ubojstvo, zagrebačka policija je objavila i fotografiju propucanog muškarca, Sretka Kalinića, koji je ranjen danas oko podneva na jezeru u Rakitju, najvjerojatnije iz vatrenog oružja. Teško ozlijeđeni muškarac prevezen je u Vinogradsku bolnicu. U bolnici se nije moglo doznati u kakvom je Kalinić zdravstvenom stanju, a mediji su objavili da nije u životnoj opasnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene