Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKA PRIJEVARA

Lagali da grade zgradu i prodavali stanove: Dvojica mladića za više od pola milijuna kuna prevarila troje ljudi, policija traga za jednim od prevaranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija sumnjiči 20-godišnjaka i 21-godišnjaka da su prevarili za 630.000 kuna troje kupaca prodavši im neizgrađene stanove pri čemu su koristili krivotvorenu dokumentaciju.

Zagrebačka policija je provela kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kaznena djela ''Prijevara'' dok je 20-godišnjak sam počinio i kazneno djelo ''Krivotvorenje isprave'. Sumnja se da su njih dvojica s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi isplanirali zajedničko počinjenje kaznenih djela prijevare.

20-godišnji mladić je 20. srpnja na internetskoj stranici objavio oglas da njegova tvrtka prodaje stanove u još neizgrađenoj stambenoj zgradi, a na njega su se idućih dana kao zainteresirani kupci javili 59-godišnjak, 26-godišnjak i 44-godišnjakinja.

Direktor tvrtke im je kazao da je dovršena izrada projektne i druge potrebne dokumentacije te da je zaključen ugovor s izvođačem građevinskih radova što je osumnjičeni dvojac i potkrijepio lažnom činjenicom da je 21-godišnjak glavni inženjer gradilišta.

Pročitajte i ovo Cijene stanova sve skuplje - 2 ''DOME, SLATKI DOME'' Čudnovata mjera, košta, a ne pomaže: Vladine subvencije dižu cijene stanova, upozoravaju i HNB i Ekonomski institut
Pročitajte i ovo Ivana Jerković Erak - 3 HRVATSKI APSURDI Kako je moglo doći do ovoga? Kupila stan s čistim papirima, a sad će ostati bez njega: "Nisam kriva za ništa, a snosim posljedice za sve"
Pročitajte i ovo Marijan Ravlić - 1 EMISIJA PROVJERENO Nevjerojatna priča o osuđenom građevinaru koji izdaje račune za poslove koje nije obavio: "Prevaranata će biti, ali gdje je sustav da to spriječi?"

Potom je 20-godišnji direktor u ime svoje tvrtke s troje kupaca zaključio predugovore o prodaji stanova veličine između 40 i 45 četvornih metara, nakon čega su oni ne sumnjajući u istinitost njihovih navoda na račun njegove tvrtke uplatili novac.

Dvojica osumnjičenih mladića su nastavili održavati kupce u zabludi iako nisu namjeravali započeti gradnju te je 20-godišnji direktor 59-godišnjem kupcu u tvu svrhu predočio krivotvorenu dokumentaciju.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 630.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je, uz dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku, dok se za 21-godišnjakom intenzivno traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene