Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija nudi po 50 tisuća kuna

Nagrada za informacije o napadačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je odluku o javnom raspisivanju nagrade u iznosu od po 50 tisuća kuna za informacije o naručiteljima i izvršiteljima premlaćivanja Josipa Galinca, predsjednika Uprave 'Industrogradnje' i novinara Dušana Miljuša.

Podsjetimo Josip Galinec pretučen je prošle godine u rujnu, u 16 sati poslijepodne ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Predsjednik Uprave Industrogradnje vraćao se sa sastanka iz obližnjeg hotela, kada su ga dvojica nepoznatih počinitelja prišla s leđa i brutalno ga premlatila metalnim šipkama. Jedan je očevidac pozvao policiju koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i pronašla Galinca kako leži u lokvi krvi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogućnost utjecaja na svjedoke Još mjesec dana pritvora Vuletiću i Dakiću Slika nije dostupna Kutle o uhićenju 'Ovo su pokušaji da me eliminiraju'

Galinec je u nekoliko navrata izjavio kako zna tko je naručio napad na njega.

Početkom lipnja prošle godine pretučen je novinar Dušan Miljuš. Napad dvojice napadača pred vlastitim stanom preživio je samo srećom. Teško je pretučen metalnim šipkama i na dva mu je mjesta slomljena ruka, a policija je s podizanjem kaznene prijave čekala gotovo dva tjedna. Zagrebačko državno odvjetništvo napad je prihvatilo kao pokušaj ubojstva. Miljuš i danas ima neprestanu policijsku zaštitu.

Policija još uvijek tapka u mraku te nije otkrila ni naručitelje, a ni počinitelje tih premlaćivanja. Hoće li raspisana nagrada, na koju se odlučilo Ministarstvo unutarnjih poslova, pomoći pokazat će vrijeme.

Sve korisne informacije mogu se dojaviti na broj telefona Operativno-komunikacijskog centra +385 1 6122 411.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene