Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogućnost utjecaja na svjedoke

Još mjesec dana pritvora Vuletiću i Dakiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojici osumnjičenika za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca za mjesec dana je produljen pritvor u kojemu su od kraja prošle godine, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se vodi istraga protiv osumnjičenika Đorđa Vuletića i Darka Dakića.

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a Dakiću i zbog teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se tereti. Sudac je potvrdio da je istraga pri kraju te da još treba saslušati neke svjedoke.

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlaćivanja - novinar Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec. Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo potkraj 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od uhićenja niječu sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galnica usred dana kod ministarstva gospodarstva.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

>> Osumnjičenima za napade na Miljuša i Galinca još dva mjeseca pritvora

Dakić je osumnjičen i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine zvjerski pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici. Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'. Nalogodavac još nije poznat. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene