Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diskriminacija i uznemiravanje

Načelnik osiguranja: 'Žena je samo da čisti cijev'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Žena je samo da čisti cijev' i 'Zlato moje kako si' - samo su neke od sms poruka koje su sa službenog mobitela načelnika sigurnosnog sustava sisačkog zatvora stizale na broj pravosudne policajke, ali i sindikalne povjerenice.

Interna istraga utvrdila je kako načelnik nije kriv, no sindikati su podignuli kaznenu prijavu. Tvrde kako je sve naručeno iz vrha zatvorskog sustava kako bi se spriječio rad sindikata. Pravosudna policajka, ujedno i sindikalna povjerenica, Kristina Grubec Roksa, tvrdi kako je iza zidina sisačkog zatvora sustavno diskriminirana. Kaže, presvlačiti se morala zajedno s muškim kolegama.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

'Ja sam na to alarmirala i upozoravala stalno, bili su i oni prisutni na tim sastancima. Uvijek se odmahivalo rukom rečeno je da neću ja odlučivati kad će se šta graditi', rekla je danas Grubec Roksa

Optužbe su usmjerene prema načelniku Odjela sigurnosti sisačkog zatvora Željku Šimiću. Svlačionica je poslije pregrađena. No, Grubec Roksa šefa optužuje i za seksualno zlostavljanje komentarima i sms porukama sa sadržajem tipa 'Cmok svuda po tijelu' ili 'Izlizat ću te od palca do vrha glave'.

Sindikat je podnio kaznenu prijavu. Tvrde kako Šimić je radio po nalogu vrha Uprave za zatvorski sustav, koja želi srušiti Sindikat pravosudnih policajaca. Nadzor Središnjeg ureda ustvrdio je da je Šimić nevin. Trenutačno je na bolovanju. Osim sindikalnih povjerenika na njega se nitko nije želio, a odgovornost za spornu poruku preuzeo je policajac koji tvrdi da se šalio. V.d. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Miroslav Mihoci niječe bilo kakvu hajku na sindikaliste.

'Mislim to su smiješne stvari. Gledajte gdje bi ja bio kad bi takve stvari radio onda vjerojatno ne bi mogao biti niti državni službenik a kamo li v.d. ravnatelja jedne Uprave. Dapače, nama je do suradnje sa sindikatima itekako stalo, ali do obostrane suradnje', kaže Mihoci.

Obavljen nadzor kvalitetnim smatraju i u Ministarstvu pravosuđa. Ima li ipak dokaza za pokretanje postupka, odlučit će Općinski sud u Sisku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene