Djevojčica (13) igrala se na igralištu u makedonskom gradu Kumanovo. Na nju je pao gol i udario je u sljepoočnicu.

Galerija


Makedonska policija izvijestila je da se nesreća dogodila 14. kolovoza poslijepodne. Djevojčicu su odmah prevezli u bolnicu, no nije joj bilo spasa. 

Vezani članci Slika nije dostupna Duša mala, pogledajte kako se ona pobrinula da joj vršnjaci ne stradaju u prometu Slika nije dostupna Spasio svog bracu: Dvogodišnjak sklonio komodu koja mu je prikliještila blizanca

"Preminula je od teških ozljeda glave. Tijelo je predano obitelji", objavila je policija, prenosi Nova Makedonija

24sata pišu kako je obitelj djevojčice u Makedoniji bila u poslanju, u sklopu katoličke misije ‘missio ad gentes’. To su obitelji koje su ostavile svoja trajna prebivališta te otišle u poslanje podizati Kristovu Crkvu.

"Bila je veselo i zaigrano dijete. Vješala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa ju je, dijelom koji ima željezne nabore za stavljanje mreže, udarila u sljepoočnicu. Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula", za 24sata rekao je don Davor Topić, skopski svećenik, koji je cijelo vrijeme uz obitelj. Dodao je da su s njom na igralištu bili njen otac i dva brata blizanca. 

Djevojčicu će pokopati na zagrebačkom Mirogoju.