Petra Sanader (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Petra Sanader (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit", dio je prijetećih poruka koje je primila Petra Sanader, a zbog kojih se njezin otac Ivo Sanader obratio policiji.


Bivši premijer Ivo Sanader podnio je kaznenu prijavu crikveničkoj policiji protiv 36-godišnjeg V.L. zbog prijetnji njegovoj kćeri Petri.

Vezani članci Ispeglali slike Ispeglali slike do neprepoznatljivosti: Htjeli se uljepšati, ali ovo je nakaradno Stvarnost i filmovi Spaja stvarnost i filmove i ne koristi Photoshop, a zabavlja tisuće na Instagramu

Pdo sumnjim da je počinio kazneno djelo prijetnje, V.L. iz Crikvenice je priveden u istražni centar Županijskog suda dežurnom sucu istrage, a protiv njega je otvorena istraga zbog prijetnji članovima obitelji Ive Sandera, najviše njegovoj kćeri Petri i to putem instagrama.

Nakon ispitivanja, tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac mu je pak odredio mjeru opreza, zabranu kontaktiranja putem Instagrama s oštećenom Petrom Sanader, piše Novi list.

Naime, od sredine srpnja do 30. kolovoza osumnjičeni je u dva navrata Petri Sanader putem Instagrama uputio objave s fotografijama i porukama zastrašujućeg sadržaja.

"Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit", stajalo je u prijetećoj poruci koju je osumnjičeni priznao.

Međutim, drugu inkriminaciju ne prizaje uz tvrdnju da je netko zloupotrijebio njegov profil. "Još jedna stvar, da ne misliš da te od mene mogu zaštititi glupi hrvatski milicajci. Pratim ti kretanje već duže vrijeme i uskoro ideš svome kraju", navodi se u toj drugoj poruci uz prijetnju klanjem i unakažavanjem tijela.

"I na tvoju ću kuću baciti šest bombi, ubit ću ti i majku i oca lopova. Ja sam čovjek od riječi i iznad zakona", stoji u poruci.

Uplašena Petra Sanader prijetnje je prenijela ocu koji se zatim obratio policiji. U tijeku je istraga.