Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao iza zidova stana

STRAVA U ZADRU Otac godinama zlostavljao obitelj, maloljetna kći mu rodila dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična priča dolazi iz Zadra. Otac je godinama zlostavljao svoju obitelj, a najstariju kći i seksualno. Sve se otkrilo nakon što se jedna njegova kći povjerila svom dečku, a on ju je ohrabrio da sve prijavi policiji.

Muškarcu iz Zadra u kasnim četrdesetim godinama krajem srpnja je određen istražni zatvor zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u obitelji i povrede prava djeteta.

Ovaj muškarac je završio iza rešetaka nakon što ga je policiji prijavila jedna njegova kći, piše Zadarski list. Djevojka se najprije povjerila svom dečku koji ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije stravične zločine koje je ova obitelj godinama skrivala iza zidova svog stana.

Kad je istina napokon izašla izvan kruga obitelji, pokazalo se kako ih je monstruozni otac zlostavljao godinama i to psihički i fizički, a najstariju kćer i seksualno. Ona je još kao maloljetnica ostala trudna i rodila dijete, a pretpostavlja se upravo iz odnosa s ocem.

Da su članovi ove obitelji proživljavali pakao potvrđuju i informacije kako ih je ovaj monstruozni čovjek godinama svakodnevno tukao, vrijeđao, omalovažavao, nazamislivo zlostavljao. Majka je prešutno prelazila preko svega, piše Zadarski list.

No, da nešto ipak nije bilo u redu moglo se naslutiti. Susjedima je bio sumnjiv odnos oca i najstarije kćeri od koje se nije odvajao. No, ipak samo su se nadležnim institucijama žalili na buku koja je svakodnevno dolazila iz tog stana. Policija je intervenirala i pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja.

Čak ni socijalni radnici nisu uvidjeli o čemu bi se moglo raditi iako je maloljetnica rodila dijete, a identitet oca je ostao nepoznat.

I da cijela ova priča bude još bizarnija, sve se ovo događalo u stambenoj zgradi koja je smještena u napučenom gradskom kvartu, piše Zadarski list.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Živite li u nasilnom partnerskom odnosu, odgovornost za vaš život i život vaše djece je na vama. Želite li izići iz takvog odnosa potražite pomoć, jer postoje službe koje će vam pružiti pomoć i zaštitu. Ukoliko postoji opasnost od nasilničkog ponašanja vašeg partnera, izbjegnite prijeteću situaciju i sklonite se kod prijatelja ili rodbine. Ako u vašem partnerskom odnosu prepoznajete neke od znakova nasilja u obitelji ili ako su nastupile neke od navedenih posljedica savjetujemo vam da to prijavite policiji, državnom odvjetništvu, nadležnom centru za socijalnu skrb, nevladinoj udruzi, zdravstvenoj ustanovi ili pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Ako ste prijavili da ste žrtva nasilja u obitelji, a tijekom prekršajnog ili kaznenog postupka se osjećate nesigurno ili ugroženo savjetujemo vam da se i u toj situaciji obratite navedenim službama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene