Policija, ilustracija - 2
Policija, ilustracija - 2 Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je pokušao ubiti 46-godišnju ženu.


Naime, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 27. lipnja 2021. oko 1:30 u Novom Zagrebu, s namjerom da usmrti 46-godišnjakinju s kojom je u ljubavnoj vezi, nožem joj zadao višestruke teške tjelesne ozljede.

Vezani članci Upaljač u ruci, ilustracija Pokušaj ubojstva u Istri: Napao 39-godišnjaka pa ga zapalio, uz garažu izgorijela i dva automobila Bankomat Policija objavila fotografiju osobe koju sumnjiče za krađu, ali ona kaže da je počinjena gruba pogreška i ljutito poručuje: "Koja sramota za mene i djecu! Sve ću ih tužiti!"

Velikogoričko ŽDO je, nakon prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

ŽDO u Velikoj Gorici je 28. lipnja 2021. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.