Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu izgreda skupine članova Mladeži HDZ-a, koja je po navodima vlasnika 'River puba' u noći s petka na subotu razbijala po njegovom lokalu u središtu Karlovca, sinoć se u prostorijama karlovačkog HDZ-a održao sastanak Mladeži HDZ-a Karlovačke županije.


Vlasnik 'River puba' Željko Godač rekao je da je u noći s petka na subotu zvao policiju zbog divljanja i razbijanja po njegovu lokalu, ali da su se izgrednici razbježali prije nego što je policija stigla.

Vezani članci Granger Smith (Foto: Instagram) Shrvani glazbenik ispričao detalje tragedije u kojoj je ostao bez trogodišnjeg sina Laganje (Foto: Screenshot/Facebook) Imaju cijeli protokol za laganje svojim suprugama i curama

'Njih je bilo oko 25. Divljali su najmanje jedan sat', rekao je, tvrdeći kako je prepoznao dvojicu čelnika Mladeži HDZ-a.

Rekao je da je, kad su ih pokušali smiriti, jedan od njih u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom u zraku vikao: 'Ajmo, ustaše', a ostali se prijetili utjecajnim ocem jednoga od njih i govorili da bi se 'River pub' mogao zatvoriti, a konobari ostati bez posla. Račun od oko sto kuna odbili su platiti i rekli konobarima da će im 'platiti dragi Bog', kazao je Godač.

'Ne bih se čudio da mi u lokalu uslijede inspekcije, ali ne želim šutjeti. Pet godina sam bio branitelj i o ovakvom ponašanju ne želim šutjeti', kazao je vlasnik 'River puba'.

U OKC-u karlovačke Policijske uprave potvrdili su da je policija u subotu rano ujutro, oko jedan sat, primila poziv iz 'River puba' u karlovačkoj Preradovićevoj ulici zbog 'incidenta', ali da kad su došli na intervenciju, u lokalu nisu više nikog zatekli. Također kažu da nisu imali saznanja da se radi o mladeži HDZ. Zbog remećenja javnog reda i mira na ulici, policija je privela dvojicu mladića, no tek trebaju utvrditi jesu li ta dvojica u nekoj vezi s prijavljenim izgredom.

Mladež HDZ-a na sastanku 'analizirala situaciju'

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a grada Karlovca oštro se ograđuje od svakog ispada koji uključuje bilo kakvo veličanje ustaštva i ustašku ikonografiju, priopćio je predsjednik Mladeži HDZ-a GO Karlovac Matija Perković.

U priopćenju piše da je Predsjedništvo Mladeži HDZ-a GO Karlovac održalo sastanak na kojem je 'analiziralo situaciju koja se dogodila u kafiću River' te da će neprimjereno ponašanje jednog člana Mladeži HDZ-a biti sankcionirano.

Priopćenjem se oglasio i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca, inače gradonačelnik Damir Jelić.

'Nisam upoznat s činjenicama koje su se dogodile, ali ukoliko je došlo do veličanja ustaštva, ograđujem se i oštro to osuđujem. Unutar stranke poduzet ćemo primjerene korake', kaže se u Jelićevu priopćenju.