U četvrtak u popodnevnim satima srušio se motorni zmaj u akumulacijsko jezero hidroeletrane Čakovec. Poginule su dvije osobe.

Galerija


PU međimurska je potvrdila da se radi o poginulom 35-godišnjaku i 42-godišnjaku. Jedan je bio iz Novog Sela, a drugi iz okolice Čakovca.

Vezani članci Bolnica u Čakovcu Pokrenuta istraga protiv medicinske sestre zbog smrti pacijenta koji je preminuo nakon greške na dijalizi COVID bolnica u Areni Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek

Leon Krištović, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec kazao je kako su dojavu dobili iz Centra 112 i tada su izašli na intervenciju gdje su zatekli ribiče koji su im bili od pomoći. ''Prisebnom reakcijom, ribiči su pomogli roniocima. Jedna je udica zakačila zmaja, pa su ronioci po udici došli do mjesta gdje je potonuo zmaj'', pojasnio je Krištović.

Ribiči su, dodaje Krištović, primjetili čudno kretanje zmaja i vidjeli da je sletio u vodu te dojavili kako su vjerojatno dvije osobe u njemu. ''Na ovom mjestu je proteklih godina je najteže locirati vozila zbog mutne vode i jakih struja. Te struje znaju i do 100 m nizvodno odnijeti vozila'', kazao je Krištović.

Policija je i dalje na terenu, a očevid će biti tijekom petka.

Jedan od poginulih je navodno bio zamjenik predsjednika Zmajarskog kluba Rode iz Preloga. Pilot i putnik motornog zmaja poletjeli su s travnatog letjelišta Zmajarskog kluba Rode u Prelogu. Na hangaru kluba članovi su oko 18 sati izvjesili crnu zastavu. Pilot je imao položen ispit za upravljanje letjelicom, prenosi Večernji list.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr