Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lažni broker prevario klijente za 750.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija osumnjičila je 38-godišnjeg Nizozemca da je nedopuštenom trgovinom vrijednosnim papirima više hrvatskih tvrtki i pojedinaca prevario za oko 750.000 kuna.

Osim Nizozemca P.K., vlasnika i direktora zagrebačke tvrtke Terminske transakcije preko koje je, kako tvrdi policija, varao svoje klijente, osumnjičen je i 27-godišnji hrvatski državljanin P.L., zaposlenik te tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Njih dvojicu se sumnjiči da su od siječnja do travnja 2006. telefonom zvali vlasnike hrvatskih tvrtki i predstavljali se kao posrednička brokerska kuća koja prodaje određene ugovore na robe, iako za to nije imala dozvolu. 

Naime, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga je osumnjičenima u siječnju zabranila rad, no osumnjičeni Nizozemac je promijenio naziv tvrtke u Res futura i nastavio poslovati.

Tvrtke i pojedinci koji su pristali na kupovinu ponuđenih ugovora uplatili su novac na žiro račun navodne posredničke brokerske kuće, no osumnjičeni su taj novac prebacili na privatni račun Nizozemca. Riječ je o ukupno 750.000 kuna.

Policija je dvojicu osumnjičenika zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu prijavila za kazneno djelo nedopuštene trgovine vrijednosnim papirima za koje je Zakonom o tržištu vrijednosnih papira predviđena novčana kazna ili do tri godine zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene