Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protueksplozijskim pregledom utvrđeno je da je dojava o bombi zbog koje je u četvrtak ujutro evakuiran zagrebački Županijski sud bila lažna.


Po riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića telefonski poziv da je na sudu postavljena bomba zaprimila je oko 9,20 sati tajnica predsjednika suda. "Muški glas javio se preko mobitela, opsovao mater ustašku i nakon toga nastavio govoreći da smo mi nekidan njega osudilio i da on danas osuđuje nas te da se na sudu nalazi bomba", kazao je Devčić.

Vezani članci Damir Vanđelić Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...'' Urušen dio zgrade nakon novog potresa u Petrinji Seizmolozi potvrdili i drugi potres na Baniji, upozoravaju na moguća nova podrhtavanja: "Krenula sam na kat kad je počelo..."

O dojavi su odmah obaviješteni djelatnici pravosudne policije koji su pozvali protueksplozijsku službu zagrebačke policije. "Njihovi djelatnici su došli odmah nakon toga i obavili pregled. Uz pomoć specijalnog psa za detekciju eksploziva i njihove standardne opreme utvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi", kazao je Devčić.

Dojava o bombi na zagrebačkom Županijskom sudu!

Dodao je i da je tajnica predsjednika suda, koja je primila poziv, zapisala broj mobitela s kojega je nazvao zasada još uvijek nepoznati muškarac.

Inače, ovo nije prvi put da Županijski sud zaprima takvu dojavu, ali sve su se do sada pokazale lažnima. Posljedni takav slučaj dogodio se u studenom 2011. na dan kada je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u aferi Hypo trebao svjedočiti bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić.

Zbog današnje je dojave, među ostalim, prekinuto i optužno vijeće u postupku protiv jednog od svjedoka u slučaju Hypo, bivšeg čelnika Hypo leasinga Drage Vidakovića. Prekinuto je i suđenje Dijani Čuljak i Vladmiru Šelebaju u slučaju "Core Media", ali i skupini pod vodstvom Miroslava Aničića optuženom za krijumčarenje kokaina s Kariba privatnim zrakoplovima.

Kako su Aničić i njegovi suoptuženici odmah nakon dojave o bombi, kao i ostali pritvoreni optuženici, vraćeni u Remetinec suđenje im u četvrtak nije nastavljeno, za razliku od suđenja na koja optuženici dolaze "sa slobode". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook