Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć

Križevci: Piroman u mahnitom pohodu podmetnuo tri požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći u Križevcima su izbila tri požara a sumnja se da ih je podmetnula jedna osoba, izvijestio je glasnogovornik policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

Dvadesetosmogodišnji osumnjičenik je bio pod utjecajem alkohola od 1,58 promile, priveden je u policijsku postaju i u tijeku je kriminalistička obrada. Oko jedan sat poslije ponoći izbio je požar na krovištu stambeno-poslovnog objekta na Nemčićevu trgu u središtu Križevaca gdje su i sjedišta političkih stranaka. U potpunosti je izgorjelo krovište i šteta je velika.

U potkrovlju zgrade živi nekoliko stanara, a srećom nitko nije ozlijeđen, zahvaljujući, poglavito iznimno brzoj intervenciji profesionalnih vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Križevci i križevačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su uspjeli lokalizirati požar za dvadesetak minuta. Raščišćavanje požarišta trajalo je do 6,20 sati, kazao je Valent Furmeg, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci, pri čemu su vatrogasci poduprli stropove i sanirali zgarište.

Gotovo u isto vrijeme izbio je požar u obližnjem dvorištu Gradskoga muzeja gdje je križevački piroman zapalio kukuružnjak unutar etnografskog parka, gdje su ga i snimile nadzorne kamere, a potom je zapalio i neke predmete u dvorištu kuće u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, gdje je izbio manji požar.

U trima intervencijama sudjelovalo je tridesetak vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 tuga u Kostanjevcu Riječkom Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjeg prijatelja određen pritvor: Objavljeno što mu se stavlja na teret

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene