Brojenje novca
Brojenje novca Foto: Davor Puklavec/Pixsell

57-godišnjak, 62-godišnjak i 55-godišnjakinja uhićeni su u utorak u akciji policije i USKOK-a, a pretragom njihovih domova pronađeno je više mobitela i SIM kartica raznih operatera, nedovršene krivotvorene novčanice i "filmski novac" u apoenima od 500 eura.


Zagrebačka policija prijavila je u srijedu 57-godišnjaka, 62-godišnjaka i 55-godišnjakinju koji su izrađivali novčanice u apoenima od 500 i 1000 kuna i potom ih stavljali u optjecaj na području cijele Hrvatske.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave Nakon napada na policajce prostor Markova trga postaje štićeni prostor: Hoće li se moći na prosvjed i u crkvu? Prva policijska postaja Zagreb Strava u zagrebačkoj policijskoj postaji, mladić počinio samoubojstvo: "Nije davao znakove da bi naudio..."

Osumnjičenici su uhićeni u utorak navečer u akciji koja je provedena na području Zagreba u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziraog kriminaliteta (USKOK). Tijekom pretraga njihovih domova pronađeno je više mobitela i SIM kartica raznih operatera, nedovršene krivotvorene novčanice i "filmski novac" u apoenima od 500 eura.

Sumnja se da je trojac, zajedno sa zasad nepoznatim osobama, izrađivao novčanice u apoenima od 500 i 1000 kuna koje su stavljali u optjecaj plaćajući njima artikle u trgovinama, kafićima i slastičarnicama na području cijele Republike Hrvatske.

Prema sumnjama policije, trojac je od svibnja 2019. pa do uhićenja u najmanje 15 navrata stavljao u optjecaj novčanice istog serijskog broja na području Zagreba, Varaždina, Opatije, Medulina, Petrinje i Pazina. Krivotvorenim novčanicama je trojac kupovao kućne potrepštine, cigarete, cvijeće, voće i povrće na tržnicama te njima plaćao usluge u ugostiteljskim objektima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.