Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadranin je osumnjičen da je krivotvorio ZK izvadak i upotrijebio ga kao jamstvo za pozajmicu.


Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 30-godišnjaka iz Zadra kojega sumnjiči da je na računalu krivotvorio ZK izvadak u kojemu je sebe naveo kao vlasnika čestice zemlje i upotrijebio ga kao jamstvo za ugovor kojim je od 32-godišnjaka pozajmio 360.000 kuna.

Vezani članci Muškarac je u automobilu prevozio pet kanti morskih trpova U gepeku prevozio pet kanti punih morskih trpova vrijednih više od 40 tisuća kuna Darko Radman Zadarski pedijatar osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti šestogodišnjaka

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 30-godišnjak u lipnju prošle godine na računalu izradio krivotvoreni ZK izvadak za česticu zemlje na kojem je naveo da je vlasnik nekretnine te da je izvadak izdao mjerodavni sud s imenom i prezimenom ovlaštenog referenta, potpisom i pečatom. Takvu je ispravu 18. lipnja 2009. odnio u Split i predočio 32-godišnjaku te ga uvjerio da je vlasnik nekretnine i da mu ustupa ZK izvadak kao jamstvo za pozajmicu od 360.000 kuna.

Istoga dana, 32-godišnjak mu je posudio novac te su načinili ugovor o zajmu sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom vlasništva na nekretninu. Osumnjičeni 30-godišnjak priložio je krivotvoreni ZK izvadak koji su ovjerili kod javnog bilježnika, priopćila je zadarska Policijska uprava. (Hina)