Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadranin je osumnjičen da je krivotvorio ZK izvadak i upotrijebio ga kao jamstvo za pozajmicu.


Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 30-godišnjaka iz Zadra kojega sumnjiči da je na računalu krivotvorio ZK izvadak u kojemu je sebe naveo kao vlasnika čestice zemlje i upotrijebio ga kao jamstvo za ugovor kojim je od 32-godišnjaka pozajmio 360.000 kuna.

Vezani članci Pukla cijev u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Totalni kaos na ulicama Zadra: Radnici probušili vodovodnu cijev, voda šiklja na sve strane Zadarska policija, ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Tukli se na ulici, a nakon svega policija je suspendirala policajku izvan službe koja ih je pokušala razdvojiti

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 30-godišnjak u lipnju prošle godine na računalu izradio krivotvoreni ZK izvadak za česticu zemlje na kojem je naveo da je vlasnik nekretnine te da je izvadak izdao mjerodavni sud s imenom i prezimenom ovlaštenog referenta, potpisom i pečatom. Takvu je ispravu 18. lipnja 2009. odnio u Split i predočio 32-godišnjaku te ga uvjerio da je vlasnik nekretnine i da mu ustupa ZK izvadak kao jamstvo za pozajmicu od 360.000 kuna.

Istoga dana, 32-godišnjak mu je posudio novac te su načinili ugovor o zajmu sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom vlasništva na nekretninu. Osumnjičeni 30-godišnjak priložio je krivotvoreni ZK izvadak koji su ovjerili kod javnog bilježnika, priopćila je zadarska Policijska uprava. (Hina)