Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad 43-godišnjakom iz Zagreba zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te nad 29-godišnjakinjom koja je od njega kupila drogu.


Vrijednost heroina koji je policija zaplijenila, na ilegalnom tržištu, u uličnoj prodaji, doseže oko 200.000 kuna.

Vezani članci Joint, ilustracija Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni 43-godišnjak, koji je već evidentiran u policiji zbog imovinskih delikata, biti će doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a osumnjičena 29-godišnjakinja, koja je od njega kupila drogu, do sada nije evidentirana za izvršenje kaznenih djela i biti će prekršajno prijavljena, rečeno je u PUZ-u.

Policija je 20. lipnja na području Centra uhitila 29-godišnjakinju kod koje je pronašla 1,9 grama heroina pakiranog u četiri paketića. Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je drogu kupila od 43-godišnjaka s područja Dubrave.

U pretrazi obiteljske kuće u kojoj osumnjičeni stanuje pronađena je digitalna vaga s tragovima heroina, 340 grama smjese za miješanje heroina radi dobivanja na masi, 22.050 kuna za koje se sumnja da je pribavljen preprodajom droge, trotilski metak težine 185 grama, 450 cm sporogorućeg štapina i detronatorska kapisla.

U autu osumnjičenog pronađeno je 10 originalno zapakiranih heptanona, a u još jednoj obiteljskoj kući osumnjičenog, koja je u neposrednoj blizini kuće u kojoj stanuje, policija je pronašla 488,10 grama heroina, pakiranog u 8 paketića.