Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Paljenje korova u selu Strmaca otelo se kontroli pri čemu je smrtno stradao stariji muškarac.


Oko 11.30 sati na livadi u mjestu Strmacka pokraj Cetingrada u karlovačkoj županiji prilikom paljenja korova smrtno je stradao 76-godišnjak, izvijestila je PU karlovačka.

Vezani članci Policija - 2 Pljačka u Zagrebu: Predstavio se kao službena osoba, a onda od starije žene otuđio više tisuća kuna Vatrogasci / Ilustracija Vatra se proširila na dva stana: U stravičnom požaru poginulo 13 ljudi, među njima i djeca

Podsjećamo, vatrogasci upozoravaju na paljenje vatre na otvorenom prostoru. Kod spaljivanja korova, uvijek prvenstveno treba voditi brigu o tome da imate sredstva za gašenje u blizini.

Osim toga, spaljivanje korova mora se obavljati na za to predviđenim mjestima i u određeno vrijeme, sukladno odredbama Zakona o šumama i Odlukama o spaljivanju korova i biljnog otpada.

Mjesto na kojem se spaljuje korov mora biti dovoljno udaljeno od objekata, krošanja stabala, električnih vodova i njihovih stupova kako ih plamen ili prelijetanje iskri ne bi mogu zahvatiti. Također, mjesto spaljivanja potrebno je izolirati ili na drugi način očistiti sigurnosni pojas u širini najmanje najmanje metara.

Osobe koje su zapalile vatru uz sebe moraju imati sredstva i opremu za početno gašenje požara. Da je vatra potpuno ugašena utvrđuje se prebacivanjem pepela i polijevanjem vodom i tek onda osoba koja je palila vatru smije napustiti područje.

Nikako ne paliti korov ako puše vjetar!

Vrijeme je paljenja korova i svake godine dogode se tragedije koje se vrlo lako mogu izbjeći ako slijedite ove preporuke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju