Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra se otela kontroli

Izgorio dok je palio korov: Ne želite da se ovo dogodi i vama, pročitajte kako spriječiti tragediju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paljenje korova u selu Strmaca otelo se kontroli pri čemu je smrtno stradao stariji muškarac.

Oko 11.30 sati na livadi u mjestu Strmacka pokraj Cetingrada u karlovačkoj županiji prilikom paljenja korova smrtno je stradao 76-godišnjak, izvijestila je PU karlovačka.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Podsjećamo, vatrogasci upozoravaju na paljenje vatre na otvorenom prostoru. Kod spaljivanja korova, uvijek prvenstveno treba voditi brigu o tome da imate sredstva za gašenje u blizini.

Osim toga, spaljivanje korova mora se obavljati na za to predviđenim mjestima i u određeno vrijeme, sukladno odredbama Zakona o šumama i Odlukama o spaljivanju korova i biljnog otpada.

Mjesto na kojem se spaljuje korov mora biti dovoljno udaljeno od objekata, krošanja stabala, električnih vodova i njihovih stupova kako ih plamen ili prelijetanje iskri ne bi mogu zahvatiti. Također, mjesto spaljivanja potrebno je izolirati ili na drugi način očistiti sigurnosni pojas u širini najmanje najmanje metara.

Osobe koje su zapalile vatru uz sebe moraju imati sredstva i opremu za početno gašenje požara. Da je vatra potpuno ugašena utvrđuje se prebacivanjem pepela i polijevanjem vodom i tek onda osoba koja je palila vatru smije napustiti područje.

Nikako ne paliti korov ako puše vjetar!

Vrijeme je paljenja korova i svake godine dogode se tragedije koje se vrlo lako mogu izbjeći ako slijedite ove preporuke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene