Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

USKOK je proširio istragu na još četiri osobe u slučaju policajca koji je, istražujući krađu u Palovcu, otkrio da pokradeni čovjek u skrovištu u kupaonici ima još 3000 eura pa organizirao pljačkaše da mu i to ukradu.


USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979. i 1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe i zlouporabe položaja i ovlasti.

Vezani članci Smiljani Srnec uručili su optužnicu (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec, sestru pet puta udarila u glavu

Ovo proširenje odnosi se na prethodnu istragu koja je pokrenuta još 26. lipnja i koja obuhvaća šestero hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979., 1974., 1970. i 1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe u sastavu zločinačkog udruženja.

Zanimljivo je da je sedmookrivljeni u ovom slučaju policajac iz Policijske postaje Čakovec za kojeg USKOK sumnja da je umiješan u krađu 3000 eura već pokradenom čovjeku kojem je, zapravo, trebao pomoći. 

Naime, još 2015. godine u mjestu Palovec počinjena je teška krađa nakon koje je spomenuti policijski službenik sudjelovao u kriminalističkom istraživanju i trebao raditi na otkrivanju lopova. U kući nesretnika koji je opljačkan ovaj je policajac ustanovio da oštećenik živi sam te da u skrovištu u kupaonici drži još 3000 eura. 

S tim je informacijama, sumnja USKOK, "u nakani da se okoriste" upoznao trećeokrivljenog, a on je pak angažirao prvookrivljenog i drugookrivljenog. 

Taj je dvojac u noći s 8. na 9. listopada 2018. godine provalili u kuću oštećenika i iz skrovišta u kupaonici ukrali kuvertu s 3000 eura.

Sva četvorica međusobno su podijelila taj novac. 

U PU međimurskoj doznajemo da je policajac prošlog tjedna udaljen s dužnosti, no nisu bili spremni otkriti više informacija o njemu ili o ovom slučaju. Kako doznajemo, on nije u pritvoru.