Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz pritvora pušten 'reketar' omiškog liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je danas žalbu obrane Petra Jurčevića (54), jednog od trojice osumnjičenih za pokušaj iznude 20 tisuća eura od omiškog liječnika Jadrna Mimice, te mu je ukinut pritvor koji mu je istražni sudac odredio prije desetak dana radi onemogućvanja utjecaja na svjedoke.

Izvanraspravno vijeće prihvatilo je žalbu Jurčevićevih odvjetnika koji su u njoj istaknuli kako u postupku nema svjedoka te nema ni razloga za njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru.

Pročitajte i ovo Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante" Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

Pritvor ostalim osumnjičenicima, Aleksandru Dimitrovu (37) i Renatu Hittelu (47), koje se tereti i za pokušaj iznude 300 tisuća eura od vlasnika jedne mjenjačnice ostaje na snazi.

Trojici iznuđivača, pritvor je određen tek tjedan nakon podizanja kaznene prijave i privođenja 27. srpnja, budući da tada Državno odvjetništvo nije zatražilo njihovo zadržavanje u pritvoru, pa ih je istražni sudac nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

Zajedno s njima policija je bila privela još dvije osobe osumnjičene za isto kažnjivo djelo, no pušteni su nakon obrade, jer kod njih nisu pronađeni nikakvi elementi kaznene odgovornosti.

U istražnom zahtjevu Državno odvjetništvo navodi kako su
osumnjičenici 14. svibnja ove godine, po prethodnom dogovoru i u namjeri da se nezakonito okoriste, nazvali omiškog liječnika Jadrana Mimicu i od njega tražili da u roku od tri dana Jurčeviću isplati 20 tisuća eura, zaprijetivši da će u protivnom on i njegova obitelj snositi posljedice. 

Također ih se tereti da su u noći s 20. na 21. svibnja u Splitu izbušili su gume na Mimičinom automobilu "opel vectra", a idući dan su ga ponovno nazvali i poručili mu da su mu oni izbušili gume, te da će mu, ne preda li novac u roku dva dana, propucati koljeno. Jurčević je prijetnje prijavio policiji, pa osumnjičeni, stoji u istražnom zahtjevu, nisu ostvarili svoje nakane.

Dimitrova i Hittela tereti se i da su u noći s 28. na 29. lipnja u
Splitu iz pištolja kalibra devet milimetara ispalili deset hitaca u automobil "audi A8" u vlasništvu splitskog poduzetnika Denisa Mikulića, u najmeri da ga prisile da im preda 300 tisuća eura. 

Ponovno su ga nazvali u noći s 13. na 14. srpnja i pitali ga je li spremio novac, prijeteći da će u protivnom ubiti i njega i njegovu obitelj, nakon čega je Mikulić, u strahu za svoj i živote svoje obitelji, također sve prijavio policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene