Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Psihu 40 godina za trostruko ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Rijeci nepravomoćno je osudio 22-godišnjeg Ivana Dvorskog na 40 godina zatvora za trostruko teško ubojstvo i razbojstvo.

Njegovi supomagači u razbojstvu Luka Obrovac (23) i Rene Ljubojević (21) osuđeni su na osam, odnosno šest godina zatvora, odluka je Sudskog vijeća pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić.

Pročitajte i ovo Što stoji iza prosvjeda u Vukovaru? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Grad pun emocija Provjereno istražuje što zapravo stoji iza prosvjeda u Vukovaru; evo što o svemu misle obitelji žrtava Početak suđenja Ivanu Vrdoljaku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zbog prijetnji Hrvoju Perhariću Počelo suđenje Ivanu Vrdoljaku: "Pojedinci koji napadaju hrvatsku politiku neće uspjeti"

Proglašeni su krivima za razbojstvo koje su počinili noću 13. ožujka 2007. u stanu na 12. katu nebodera u Rijeci. Sutkinja Šarić rekla je da je suđenjem utvrđeno da su njih trojica pošla u razbojstvo na nagovor Ivana Dvorskog i njegovo obećanje da neće biti otkriveni. Namjeravali su oteti novac od Đanija Vukoše koji je u tom stanu živio s ocem Benitom Vukošom i djevojkom Mirjam Švaljek.

>> Rijeka: Zatvorenik policajca udario šakom u glavu

U stan su ušli pošto je Dvorski provalio vrata nogom te su zatekli bunovne i drogirane Đanija i Mirjam u njihovoj sobi. Prijeteći im pištoljem, Dvorski je od Mirjam zatražio da im preda novac, a Đanija je Obrovac držao nepomična na podu prijeteći mu mačetom. Kad se Đani pokušao podići, Obrovac ga je probo mačetom, a Dvorski mu je ispalio dva hitca iz pištolja u glavu i predio srca.

Nakon toga je pucao u glavu Mirjam, a u bijegu iz stana i u glavu Benitu Vukoši koji je došao u hodnik stana, kazala je sutkinja Šarić.

Sva su trojica pobjegli iz nebodera, ali su se uskoro vratili kako bi očistili mjesto zločina i zameli tragove, a Dvorski je zapalio stan. Požar je bio velika opasnost za ostale stanare nebodera pa je samo brza reakcija vatrogasaca spriječila veću katastrofu, kazala je sutkinja. Od pada predmeta s vrha nebodera jedan je od stanara zadobio tešku ozljedu glave.

Sudsko vijeće osudilo je Dvorskoga za tri teška ubojstva, razbojstvo te dovođenje u opasnost ljudi i imovine podmetanjem požara. Za svako ubojstvo dobio je po 30 godina zatvora, za ostala djela osam i tri godine što je u konačnici zatvorska kazna od 40 godina, navela je sutkinja Šarić.

U obrazloženju je istaknula da nitko ne zaslužuje biti likvidiran onako kako se to dogodilo žrtvama, ocijenivši da je riječ o posve nevinim ljudima. Obrovcu i Ljubojeviću je poručila da su "dobro prošli" i to zahvaljujući optužnici. Rekla je da prijetnja mačetom i ubod njome znatno nadmašuju težinu sama razbojstva kao i sama činjenica da su obojica bila na mjestu počinjenja triju ubojstava.

Osudila je i trošenje 3000 kuna i 750 eura odnesenih iz stana sutradan nakon ubojstva u riječkom trgovačkom centru gdje su sva trojica kupovala odjeću, obuću i parfeme. Kajanje koje su iskazivali Ljubojević i Obrovac u tijeku suđenja ocijenila je neiskrenim, rekavši da su oni, ako se uistinu kaju, mogli sudu prepričati punu istinu o tim ubojstvima i cijelom slučaju, a to su, dodala je, izbjegli učiniti.

Sva trojica ostaju u pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene