Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica novoosumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti u srijedu su pušteni da se brane sa slobode.


Novu dvojicu osumnjičenih za gospodarske zlouporabe u gospićkoj podružnici Hrvatskih šuma, uz četvero ranije osumnjičenih, karlovačko Županijsko državno odvjetništvo tereti da su to državno poduzeće oštetili za ukupno 977 tisuća kuna.

Vezani članci Oštećenja na Gimnaziji Tituša Brezovačkog Potres oštetio Gimnaziju Tituša Brezovačkog, ravnatelj: ''Ne mogu zamisliti što bi bilo da su na igralištu bila djeca'' Šteta koju je u Saboru izazvao potres Ekskluzivne snimke: Pogledajte kako izgleda zgrada Hrvatskog sabora nakon potresa

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić pojasnio je kako se ranija informacija tužiteljstva o šteti od 1,8 milijuna kuna odnosila na podatak iz razdoblja izvida, a da je kasnije tijekom istrage utvrđeno da je riječ o iznosu ukupnog prometa poslovanja tvrtke po stavkama obuhvaćenim kriminalnom aktivnošću.

Uhićena još dva muškarca u aferi Hrvatskih šuma

'Financijski promet nije i iznos štete, istragom je utvrđeno da je u toj podružnici u Gospiću pričinjena šteta od 977.138,76 kuna i odnosi se na aktivnosti svih šestero osumnjičenika zajedno', rekao je Brkljačić.

Dvojica novoosumnjičenih (voditelj podružnice u Gospiću i rukovoditelj računovodstvenog odjela) za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave jučer su pušteni da se brane sa slobode. Naime, sutkinja istrage na gospićkom sudu Dubravka Rudelić odbila je prijedlog karlovačkog tužiteljstva za njihovim zadržavanjem u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Njih dvojicu se nakon proširenja istrage tereti da su, u dogovoru s četvero ranije osumnjičenih iz iste podružnice Hrvatskih šima te u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu te su ugovarali uvećane cijene robe.

Brkljačić iz karlovačkog ŽDO-a kazao je Hini i kako to tužiteljstvo još nije zaprimilo odluku sutkinje istrage te dodao kako će o eventualnom podnošenju žalbe na njezinu odluku o puštanju na slobodu dvojice osumnjičenih odlučiti kada dobiju odluku s obrazloženjem. Rok za žalbu je tri dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook