Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi osumnjičeni

Istraga u gospićkim Hrvatskim šumama: šteta od 977 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica novoosumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti u srijedu su pušteni da se brane sa slobode.

Novu dvojicu osumnjičenih za gospodarske zlouporabe u gospićkoj podružnici Hrvatskih šuma, uz četvero ranije osumnjičenih, karlovačko Županijsko državno odvjetništvo tereti da su to državno poduzeće oštetili za ukupno 977 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić pojasnio je kako se ranija informacija tužiteljstva o šteti od 1,8 milijuna kuna odnosila na podatak iz razdoblja izvida, a da je kasnije tijekom istrage utvrđeno da je riječ o iznosu ukupnog prometa poslovanja tvrtke po stavkama obuhvaćenim kriminalnom aktivnošću.

Uhićena još dva muškarca u aferi Hrvatskih šuma

'Financijski promet nije i iznos štete, istragom je utvrđeno da je u toj podružnici u Gospiću pričinjena šteta od 977.138,76 kuna i odnosi se na aktivnosti svih šestero osumnjičenika zajedno', rekao je Brkljačić.

Dvojica novoosumnjičenih (voditelj podružnice u Gospiću i rukovoditelj računovodstvenog odjela) za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave jučer su pušteni da se brane sa slobode. Naime, sutkinja istrage na gospićkom sudu Dubravka Rudelić odbila je prijedlog karlovačkog tužiteljstva za njihovim zadržavanjem u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Njih dvojicu se nakon proširenja istrage tereti da su, u dogovoru s četvero ranije osumnjičenih iz iste podružnice Hrvatskih šima te u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu te su ugovarali uvećane cijene robe.

Brkljačić iz karlovačkog ŽDO-a kazao je Hini i kako to tužiteljstvo još nije zaprimilo odluku sutkinje istrage te dodao kako će o eventualnom podnošenju žalbe na njezinu odluku o puštanju na slobodu dvojice osumnjičenih odlučiti kada dobiju odluku s obrazloženjem. Rok za žalbu je tri dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene