Par se svađa (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Par se svađa (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)

Iako se bivši supružnici, koji su prema presudi "počinili psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo povredu dostojanstva", nisu pojavili na sudu, odluka je donesena na temelju njihova prethodnog priznanja.


Nezavisna koprivnička gradska vijećnica i njezin bivši suprug nepravomoćno su na Prekršajnom sudu proglašeni krivima zbog nasilja u obitelji koje je počinjeno u prisutnosti njihove malodobne djece, piše Podravski.hr.

Vezani članci Leyla Hajrović Supruga dinamovca objavila gnjusnu poruku od druge žene koju je dobila u inbox, a onda joj je i odgovorila Odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić Ugledna odvjetnica o oslobađajućoj presudi za uznemiravanje policajke: "Ovo je loš primjer sudske prakse koji obeshrabruje žrtve"

Naime, 31. prosinca 2016. godine bivši su se supružnici "pošteno izvrijeđali" pred djecom, a u presudi se navodi da su time prema njima "počinili psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo povredu dostojanstva".

"Đubre! Gade! Mrcino! Pi*** ti materina! Goni se u pi*** materinu", riječi su kojima je, prema presudi, gradska vijećnica "počastila" bivšeg supruga koji joj nije ostao dužan. "Glupačo! Đubre! Dat ću te u novine! Prijavit ću te!" uzvratio je.

Bivšim je supružnicima, prema presudi na koju se mogu žaliti, određena prekršajna kazna od 2100 kuna. S obzirom na to da se nisu pojavili na sudu, odluka je donesena na temelju njihova ranijeg priznanja.