Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kraj Pule

Poginule Zagrepčane iz potopljenog zrakoplova izvukli policijski ronioci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zrakoplovnoj nesreći kod otočića Pomerski, blizu ACI marine Pomer, popodne su smrtno stradala dvojica muškaraca, 36-godišnji S.P. i 34-godišnji G.D. iz Zagreba koje su iz potopljenog zrakoplova izvukli policijski ronioci.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o akrobatskom zrakoplovu češke proizvodnje Zlín 242 koji je nestabilan za bilo kakve manevre na manjim visinama. Vlasništvo je pilotske škole Peryton iz Zagreba i potpuno je nov, registriran prije nekoliko dana. Jutros je doletio iz Zagreba u Medulin, od kuda je u 15.05 sati uzletio sa sportske piste. Srušio se nakon samo nekoliko minuta leta.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru odmah je po dojavi o nesreći pokrenula akciju traganja i spašavanja putem Lučke kapetanije Pula i Pomorske policije, a o tom događaju obaviještena je i Obalna straža.

Plovilo Sea Help, desetak minuta nakon dojave o nesreći, prvo je stiglo na mjesto pada sportskoga zrakoplova. Utvrdili su da se olupina zrakoplova nalazi na dubini od oko osam metara, no zbog nedostatka adekvatne opreme nisu uspjeli doprijeti do olupine zrakoplova u pokušaju izvlačenja dvojice stradalih. Stoga su angažirani pripadnici specijalne ronilačke postrojbe Pomorske policije koji su obavili podmorski izvid. Na poziciji pada uočeni su i otrgnuti dijelovi zrakoplova te manje onečišćenje mora koje se sanira antidisperzantom.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing 777 otpao kotač Boeing 777 VIDEO Drama na letu: Zrakoplovu otpala guma i pala na parking, uništeno nekoliko automobila Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu"

>> Pula: U more se srušio zrakoplov, poginule dvije osobe

Djelatnici Lučke kapetanije Pula, Pomorske policije Pula i Agencije za istraživanje nesreća obavljaju očevid i potom će pristupiti akciji izvlačenja potopljene olupine zrakoplova radi daljnjega vještačenja o uzrocima nesreće. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene