Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv dvojice policijskih službenika PU Splitsko-dalmatinske podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti u sastavu zločinačkog udruženja.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je osnov sumnje kako su dvojica policajaca, po prethodnom dogovoru, koristili svoj položaj i ovlasti te u više navrata na području BiH od za sada nepoznatih osoba preuzimali veću količinu cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

Vezani članci U gepeku švercao 50 paketa marihuane - 1 U duplom dnu prtljažnika državljanin Srbije pokušao prošvercati 16 kilograma marihuane iz Hrvatske Slika nije dostupna Stanovnici graničnih područja imaju limit na kupnju cigareta

Imotski: U USKOK-ovoj akciji opet 'pali' policajci

Cigarete su ilegalno prenosili preko granice u osobnim automobilima u RH, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, a sve u cilju daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu. Obavljenom pretragom pronađene su i oduzete 2.883 šteke cigareta, čime je državni proračun oštećen za najmanje 540.000 kuna.

U tijeku je postupak udaljenja iz službe policijskih službenika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook