Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planulo u 14:30

Dva Air tractora pomagala vatrogascima ugasiti požar kod Knina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatra je planula u 14:20 sati. Uz pomoć dva Air tractora požar je stavljen pod kontrolu. U MORH-u kažu da su zračne protupožarne snage ove sezone sudjelovale u gašenju 29 požara.

"U 14:21 osmatrač nam je javio da je izbio požar. Na teren su odmah izašli vatrogasci. Njih 13 u 3 vozila", rekli su nam u Centru 112 o požaru na Plješevici kod Knina. 

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

Gorjela je trava, a vatra je zahvatila i borovu šumu. Požar je lokaliziran iza 18 sati. U gašenju su sudjelovala i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga RH

"Od početka ovogodišnje protupožarne sezone do zaključno 20. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 29 požara dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika. Uz gašenje požara provedeno je i 35 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta", rekli su u MORH-u. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene