Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVLJENI DETALJI POTRAGE

Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure''

Troje stranih državljana u dobi od 15 i 14 godina udaljilo se na SUP daskama od obale kod Lokve Rogoznice u nedjelju navečer i nije se vratilo na kopno. O njihovu nestanku obaviještena je omiška policija, uključio se i HGSS, a potraga je imala sretan završetak.

Oko 22 sata u nedjelju navečer omiškoj policiji stigla je informacija da se troje djece s područja Lokve Rogoznice na SUP daskama s veslima udaljilo od obale i da nitko ne zna gdje su.

U akciju traganja za stranim državljanima u dobi od 15 i 14 godina omiška policija uključila je i splitske kolege, a obaviješteni su i Lučka kapetanija te vatrogasci i HGSS.

Policajci su pretraživali obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu, a u traganje su se svojim brodicama uključili i građani te Lučka kapetanija i vatrogasci DVD-a Omiš svojim brodicama.

''Nekoliko mještana Omiša ustupilo je svoje brodove, dvije bracere, te jedan gliser, te su zajedno s članovima Ispostave Omiš I omiškim vatrogascima krenuli u pretraživanje mora, dok su s kopnene strane dignuti dronovi, a za polazak su bili spremni i potražni timovi. Potraga na moru bila je iznimno otežana zbog jake bure i visokih valova'', opisali su teške uvjete splitski HGSS-ovci.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 SAVJETI I PREPORUKE Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

''O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač, koji su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača, i to od mjesta Postira do Pušišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču. Operativni komunikacijski centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, s obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti'', istaknula je splitska policija, koja je objavila detalje akcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DANAK ADRENALINU Niz kobnih skokova u more u Istri i ovoga ljeta: Dosad je spašeno 12 osoba, ali posljedice će imati cijeli život

Intenzivna potraga završila je nekoliko minuta nakon ponoći kada su vatrogasci DVD-a Omiš koji su brodom obilazili područje na moru u blizini mjesta Pučišće pronašli neozlijeđenu djecu koja su se nalazila na SUP daskama.

''Dvoje ih se uspjelo domoći obale, dok je jedan tinejdžer još bio u moru. Nestali su pronađeni neozlijeđeni, ali u vidnom šoku. Dvoje od njih krenulo je na veslanje sa SUP-ovima s prslukom za spašavanje, dok jedan nije imao ništa'', kazali su iz splitskog HGSS-a i poručili: ''Bezazlena vožnja djece na SUP daskama mogla je završiti kobno zbog jake bure''.


''Odmah su prevezeni u Dom zdravlja u Omišu, obavljen je preventivan pregled i djeca su se vratila roditeljima. U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i češki policajci, koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obavit će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži'', najavila je splitska policija.

''Daske na napuhavanje poput surf daski, SUP-ova, kajaka i sličnog, veoma su opasni morski rekviziti koje vjetar može jako brzo odnijeti prema otvorenom moru, kao u ovom slučaju'', upozorili su HGSS-ovci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene